Топ новини:

Директор в Телерик: България е гладна за идеи, плодородна почва за бизнес начинания

05 Декември 2013 коментара mediacafe.bg;
Директор в Телерик: България е гладна за идеи, плодородна почва за бизнес начинания

Идеята не е толкова важна, колкото начинът на реализацията ѝ – тази теза бе тема на лекция, водена от Христо Нейчев, директор бизнес-развитие в „Телерик“. Шефът в компанията, съвсем наскоро наградена за „Най-добър работодател в България“, участва в публична дискусия „Lean Startup – Как да стигнем от идея до продукт по-бързо, по-ефективно и по-евтино“, организирана от 9 Academy. Домакин бе Аула „Максима“ в УНСС.

България е гладна за идеи, тук е плодородна почва за развиването на бизнес в сравнение с други места по света, аргументира се Нейчев на въпрос защо е останал да се развива тук. Той амбицира младите си гости с това, че не трябва да се плашат от неуспехите – „Ако не се проваляш, не поемаш достатъчно рискове. Всеки провал ви води по-близо до целта“, смята Христо Нейчев. Основният въпрос пред всеки млад предприемач трябва да бъде дали е поел по правилния път – необходимо ли е това, което прави на хората, а не да се притеснява за пари, партньори и анализи.

Следващата публична среща, която академията организира по време на периода за кандидатстване ще се състои на 11.12.2013 г. (сряда) в УНСС, Зала „Голяма конферентна“ от 16 часа. Гост лектори ще бъдат двама вдъхновяващи предприемачи - Боян Бенев и Стив Кайл които водят дискусия на тема "The role of communications". Лекцията ще се проведе на английски език.

Публичните срещи, които се проведоха до този момент, както и следващата, са с едни от най-вдъхновяващите предприемачи в България. Те са препратка към първия модул от обучителната програма - “Предприемачество”, който ще положи основите на добрия бизнес модел и ще даде насоки къде и как да се търси финансиране.

Какво е 9 Academy:

В академията ще бъдат приети 50 участници, които ще преминат през девет модула на обучение, даващи познания в областите предприемачество, маркетинг, финанси и счетоводство, HR, НПО, Правни въпроси, PR, Digital/ IT, продажби.

Всеки може да кандидатства свободно в 9 Academy, като един от най-важните критерии при селектирането на кандидатурите ще бъде мотивацията на участниците и как те виждат полезността на академията за бъдещото си развитие.

Кандидатстването в 9 Academy е възможно на сайта на академията – www.9academy.com до 11 декември 2013 г. Обучителната програма стартира от януари и ще приключи в края на месец май 2014 г. В нея изключително много ще се заложи на индивидуалната обратна връзка за участниците. Те ще работят с екип от обучители, който ще организира техните индивидуални и групови задачи и ще изгради цялостния цикъл на обучението им.

тагове: лекция, дискусия, 9 Academy, бизнес, предприемачество