Топ новини:

Пловдив начерта смело развитието на outsourcing индустрията в страната (ВИДЕО)

23 Ноември 2016 коментара Младежка медия;
Пловдив начерта смело развитието на outsourcing индустрията в страната (ВИДЕО)

Образование за бъдещето, индустриална революция 4.0, глобални тенденции в аутсорсинг индустрията и развитието на сектора в България бяха сред основните акценти в тазгодишната конференция „Аутсорсинг дестинация България 2016“, която се проведе в Пловдив. 

Над 200 участници - представители на бизнеса и на академичната общност, както и водещи консултанти и анализатори, дискутираха глобални тенденции и очертаха основните предизвикателства пред аутсорсинг и ИТ индустрията в България.
 
В конференцията взеха участие кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев, зам.-кметът на града с ресор бизнес развитие и образование Стефан Стоянов, Анна-Мари Виламовска, секретар по здравеопазване и иновации на Президента на Републиката, Стамен Янев, президент на Българската агенция за инвестиции, Стефан Бумов – председател на Българската аутсорсинг асоциация, международните експерти Роберто Пасти (SCO, Digital Transorfmation), Марк Хулме, мениджър на AIG Shared Service center, Елиас ван Херваарден Service Leader в Deloitte, изпълнителните директори на българската ИТ компании Programista; Димитър Манчев и на Bulpros Ивайло Славов, основателят на MOVE.BG Саша Безуханова и др.

Част от лекторите дадоха своята прогноза за развитието на аутсорсинг сферата в Пловдив и страната, отчитайки ръст в икономиката именно от този сектор. Председателят на Българската аутсорсинг асоциация Стефан Бумов представи смели прогнози - до 2020 година се очаква над 2% от хората да работят в аутсорсинг индустрията. Това означава, че над 6% от БВП на страната ще идват именно оттук.

Никола Вълчанов от Programista бе доста по-скромен в своите прогнозите отчитайки факта, че обществото в България тепърва започва да изгражда кадри, които бизнесът ще търси от университетите и училищата. Този разговор бе основен акцент на първия панел, в който се включиха още Борис Михайлов (зам.-директор на математическата гимназия в Пловдив) Анна-Мари Виламовска, секретар по здравеопазване и иновации на Президента на Републиката и Роберто Пасти, специалист по дигитализация на традиционни бизнеси.

Представителят на Математическата гимназия сподели, че те гледат сериозно в бъдещето развитие на технологиите и това се вижда от развитието на възпитаниците на училището след завършване на средното си образувание. Роберто Пасти пък даде за пример, че в бъдеще все по-малко ще се търсят работници, а ще се разчита на комоютъри, които да оптимизират работата на големите фирми.

Един от основните организатори на форума, за трета поредна година Георги Стоев (Industry Watch), сподели за mediacafe.bg, че вълната от промяна, която идва не трябва да ни плаши, а напротив - трябва да се подготвим за нея с нови кадри. Той очерта Индустриалната революция 4.0 на силния аутосринг форум в Пловдив пред нашата камера. Вижте го:

Повече информация относно конференцията като програма, говорители и темите на панелите, можете да откриете ТУК

  • Снимки и видео от 2014-та година може да видите ТУК
  • Интервю с Лъчезар Богданов на конференцията през 2014-та може да видите ТУК
тагове: индъстри уоч, аутсорсинг, конференция, пловдив, бизнес, събитие, outsourcing destination