Топ новини:

Програмата за първия Startup Weekend в Пловдив

16 Октомври 2013 коментара Екип на mediacafe.bg;
Програмата за първия Startup Weekend в Пловдив

От 18-ти октовмри /петък/ стартира първият по рода си Startup Weekend в Пловдив. Събитието представлява 3-дневно състезание за разработване и тестване на работеща бизнес идея за млади предприемачи и студенти. То ще се проведе в новата спортна зала на пловдивския университет "Паисий Хилендарски". 

Преди официалния старт на Startup Weekend, в петък ще се проведат няколко кратки лекции (във 2-ра Аула на ПУ „Паисий Хилендарски“ – Нова сграда), за това как се разработва и презентира идея.

Първата лекция ще бъде на тема “How to pitch” – или как да се направи кратка ефективна презентация пред инвеститори и заинтересовани лица. Лектор ще бъде Стоян Лилов – създател на Divesquare.

Втората от поредицата петъчни лекции ще бъде водена от Дарин Маджаров – основател на образователния сайт Ucha.se. Дарин е сред най-популярните млади предприемачи – с образователната си платформа той успява да спечели сърцата на малчуганите и техните родители. Известен е и с честите си появи в медиите.

Каспър Фил Торноу ще направи лекция на тема мотивация. Каспър е създателят на стартъпа Swipes – елегантно приложение за планиране на ежедневните задачи. Не всеки може да се похвали с това, което той е постигнал – Swipes е сред топ безплатни приложения в Apple App Store – най-безмилостния пазар на приложения. Датчанинът е готов да разкрие своите тайни пред пловдивската си аудитория.

Макс Гървиц, ще покрие темата за ключовата роля на предприемача в разработването на новия продукт, a последната лекция ще бъде направена от странстващия предприемач Илай Дейвид. Той ще говори за стъпките, които са нужни за разработването на работещ бизнес след Startup Weekend събитието, информира се mediacafe.bg

Лекциите са със свободен достъп за всички желаещи до изчерпване на наличните места и не изискват предварителна регистрация.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА STARTUP WEEKEND МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Петък

16:30 – 16:50  How to Pitch – Stoyan Lilov (Divesquare)

16:50 – 17:10  Motivation / Success Story – Darin Madzharov (Ucha.se)

17:10 – 17:30  Motivation / Success Story – Kasper Pihl Tornoee (Swipes)

17:30 – 17:50  Product-Founder Fit – Max Gurvits (Teres Capital)

17:50 – 18:10  Change Management as Entrepreneur – Eli David (Lingolearn)

Лекциите ще се проведат във 2-ра Аула на ПУ „Паисий Хилендарски“ – Нова сграда.

Събота

14:00 – 14:45  How to Start Business in 54 Hours – Peter Hiscocks (University of Cambridge)

Лекцията ще се проведе в Спортна Зала на ПУ „Паисий Хилендарски“ (до Новата сграда, срещу Английската гимназия)

MediaCAFE.bg е основен медиен партньор на StartUP weekend в Пловдив!

тагове: Пловдив, университети, България, предприемачество, бизнес, идеи, StartUp, weekend, ПУ, бизнес, лекции, презентация