Топ новини:

София част от глобалната истерия Game Jam за 4-ти път (СНИМКИ)

08 Януари 2017 коментара Младежка медия;
София част от глобалната истерия Game Jam за 4-ти път (СНИМКИ)

Global Game Jam е най-голямото събитие за създаване на игри в света

И тази година България ще бъде част от тази международна общност за четвърти път

"Sofia Game Jam е повече медиум за иновации, експерименти и съвместно създаване на игри, отколкото състезание. Затова целта ни е да предложим среда, в която всеки може да иновира, да пробва нови механики и да развихри въображението си", споделиха организаторите за младежкия портал mediacafe.bg

В 48-часовия маратон участниците ще имат шанс да докажат възможностите си като създадат нов продукт. За да стигнат до финала, те трябва да създадат напълно завършена игра или работещ прототип. 

В този смисъл, Sofia Game Jam е уникална платформа за генериране на идеи в екип от хора, които досега не са работили заедно. Най-харесваната игра се избира от самите участници чрез гласуване. Освен, че ще даде поле за изява на млади таланти, Sofia Game Jam ще помогне да създадат нови контакти, да се срещнат с експерти от други държави, да обменят идеи в областта на гейм индустрията, но и да бъдат забелязани от бъдещи работодатели.

За победителите най-голямото европейско място за PC и инди игри - EGX Rezzed, е подготвило билети за събитието си през 2017-та, което ще се проведе от 30 март до 1 април. Освен това, полското студио 11 Bit Studios ще раздаде множество награди под формата на дигитални копия на техните заглавия - This War of Mine и Anomaly серията.

Освен в столицата, Global Game Jam ще се проведе за четвърта поредна година в Пловдив, за трета – в Бургас, за втора - във Варна, а и ще видим нови попълнения в лицето на Габрово.

Заедно с подкрепата на община Бургас, градът е първото място след София и Пловдив, който организира Game Jam. В последната година от 15 игри, е имало 3 бордови, и останалите са били дигитални, основно направени с Unity. 

Общо локациите в България, които се включват в глобалния маратон, стигат до впечатляващата цифра от пет!

GGJ е най-бързо развиващото се гейм събитие в света и броят участници за 2016 надхвърли 30 000 души в 630 локации из 93 държави по света. Досега участниците в българския гейм джам са създали повече от 100 игри за общо 6 дни!

Най-голямата изненада за тазгодишния Sofia Game Jam е парти в клуб MAZE, посветено на видео гейм музиката. Там ще се прожектират 2 часа и 20 мин. специално компилирани музикални клипове със саундтраците от Uncharted 4, Metal Gear Solid 5 and Metal Gear Solid 3, Mafia, Battlefield 1, The Last of Us, God of War, Dark Souls 1 и Dark Souls 3 и още много. Входът е свободен. Повече информация за партито вижте тук.

Sofia Game Jam започва в петък (20.01.2017) в 12:00 часа в Puzl CowOrKing и завършва в неделя, 22.01.2017 в 21:00 часа, отново там, с презентации на игрите, гласуване за победител и афтър джам питиета.

  • Пълната програма на Sofia Game Jam 2017 може да намерите в сайта на организацията ТУК!
  • Повече за Game Jam в Пловдив може да видите ТУК

Mediacafe.bg е партньор на Game Jam в Пловдив и София!

тагове: puzl cowprking, sofia game jam, игри, забавление, предприемачество, бизнес, интереси