Топ новини:

StartUp Weekend: Стол, който ни казва как да стоим правилно е първият победител в Пловдив

21 Октомври 2013 коментара Теодор Караколев;
StartUp Weekend: Стол, който ни казва как да стоим правилно е първият победител в Пловдив

Умен стол, обвързан с приложение, което анализира данни за правилната ни стойка в офиса, спечели редица награди на StartUp Weekend провел се между 18 и 20 октомври в новата Спортна зала на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Екипът, изработил т.нар. FitSit, взе големите награди от инвеститотите Eleven и LaunchHub за развитие на стартиращ бизнес, комплект бизнес услуги от организаторите на първия StartUp Weekend в Пловдив, менторство от LaunchHub, интернет пространство от Superhosting, офис пространство от фирма ОРАК.

Тимът FitSit се състои от 9 души, повечето от които компютърни специалисти, както и един дизайнер, и един специалист по бизнес-планиране.

Лидерът на екипа, който даде идеята за проекта, е Николай Дрехаров, разказа Гено Рупски, също част от отбора. Събрахме се по време на StartUp Weekend, повечето се запознахме именно там, добави още той. Дрехаров, който живее в Германия и се занимава с изследвателска дейност.

Целта на продукта е да показва кога и през каква част от времето хората стоят правилно на работното си място. Системата ще се предлага в два варианта – за частни лица, които сами да изследват стойката си, и за фирми. Компаниите ще инсталират „ФитСит“ за своите служители, като ще анализират данните, като превенция на заболявания. Никоя компания не иска работниците ѝ да се разболяват, тъй като това води до проблеми и излишни разходи, аргументира се Рупски.

Проектът вече има собствен сайт – fitsit.co, където може да се разгледа още информация за системата.

 

тагове: startup weekend, стартъп, бизнес