Топ новини:

Стелки за правилно ходене и 12-годишен ученик с награди на Startup Weekend в София

19 Ноември 2013 коментара Теодор Караколев;
Стелки за правилно ходене и 12-годишен ученик с награди на Startup Weekend в София

Хардуерен продукт - стелки, които да дават информация за правилната походка на човек, победиха в изминалия Startup Weekend в София. По време на тридневното събитие през изминалия уикенд десетки амбициозни младежи се опитаха да реализират своя идея, която да се превърне в истински продукт, който да излезе на пазара. Любопитно е, че в екипа, създал Stepsss, участват трима ученици, възпитаници на столичната професионална гимназия "Джон Атанасов". Това са Атанас, Никола и Кристиян, в сътрудничество с двама по-опитни софтуерни професионалисти  - Стефан и Иван. 

Най-атрактивният участник обаче безспорно беше 12-годишният Томи с бизнес идея как да се правят резервации за почивка. Той получи утешителна награда от 1000 лева. В общото класиране след проекта за стелки, остана идея за предлагане и миксиране на музика за парти, на което предстои да отидеш. Младежите описват идеята си, наречена DJME като личен-социален джубокс. На трето място се класира проект за лайв-игра - състезание с колички, върху които има видеокамери и се надпреварват в реална обстановка.

Участниците успяха да спечелят различни награди, сред които срещи с фондове за стартиращи бизнеси - JEREMIE - Eleven и Launchub, както и други материални награди - устройства за безжичен интернет, мобилни телефони, абонамент за списание. Победителят и неговият подгласник пък получават шанс да участват в "световното" по Startup - Global Startup Battle в САЩ.

тагове: startup, бизнес, предприемачество, софия