Топ новини:

Събитието, което ще промени Пловдив с идеите си

14 Февруари 2017 коментара Младежка медия;
Събитието, което ще промени Пловдив с идеите си

"Идеите имат нужда от разпространение..."

Всеки град има велики личности, идеи, събития и истории!

Всеки град има с какво да се гордее и с какво да вдъхнови!

Така е и с градът под тепетата – богат на култура, изкуство, история. Всеки път щом си там се чувстваш все по-зареден и окрилен за нови дела. Ако си от Пловдив, значи разбираш това много добре, защото точно ти познаваш онези омайни кътчета, които ти дават сили и вдъхновение за всяка щура идея…а може би следващата велика. Така се зароди и тази. Някъде между павираните улички и желанието за развитие, група младежи обединиха сили, за да може да оставят своята следа в историята на града.  

На 23 април, на сцената на Драматичен театър Пловдив, ще застанат едни от най-изявените български личности, за да споделят своите идеи на първото издание на TEDxPlovdiv. Цели 135 години нашият театър е бил свидетел на много талантливи артисти и сме горди да представим други велики умове, които да допринесат със своя опит. Български спортисти, артисти, писатели, медиатори, геолози са част от гост-лекторите.

Знаем, че вдъхновител на такова произведение на изкуството като Драматичен театър Пловдив, е патриарха на българската литература – Вазов. То тогава кой ли ще е следващият велик проект?

Любопитни сме за предстоящото събитие и какво можем да създадем заедно, защото Пловдив обединява хората, TEDx обединява идеи.

За повече информация може да следите нашите страници:

Ако искате да станете лектор може да се запишете ТУК

TEDx е организация с нестопанска цел, посветена на идеите, които заслужават да бъдат споделени(Ideas Worth Spreading). Началото й е поставено през 1984г. под формата на конференция, която събира хора от три сфери: технология, забавление, дизайн.

Обхватът й се разширява все повече благодарение на жаждата за знания. Бързоразвиващата се среда на технологиите позволява видеата от събитията да достигат до всяка точка на света, до всеки желаещ и да запалят искрата за иновация. Близо 50 000 лекции на над 10 000 събития, а сега и с първото в града.

 

  • Някои от най-интересните TEDx лекции може да видите ТУК
  • Повече за TEDx 2013 може да видите ТУК
тагове: конференция, тед, пловдив, драматичен театър, пловдив, tedx plovdiv, лектори, идеи