Топ новини:

Създай компютърна игра за 48 часа!

04 Ноември 2013 коментара mediacafe.bg;
Създай компютърна игра за 48 часа!

Имате ли идея за компютърна игра? А можете ли да я създадете за 48 часа? Това предизвикателство отправят организаторите на Plovdiv Game Jam – един проект, популярен по света, който за пръв път стъпва и в Пловдив. Целта е да се съберат всички всички участници, нужни за разработването на една компютърна игра, които да направят прототип в рамките на 48 часа.

Форматът е подобен на Startup Weekend – в началото участниците ще чуят лекции и презентации от специалисти от Дания, САЩ и България. Те ще коментират най-важните компоненти в една компютърна игра – графика, анимация, технически параметри и бизнес план. След презентациите екипите се събират, за да разработят своите прототипи. 48 часа по-късно те ще презентират своите концепции, които ще бъдат оценени от компетентно жури.

Основните спонсори на Plovdiv Game Jam са Gameloft Bulgaria, Viscomp и Novarto. Партньори са фондацията "Пловдив 2019" и Хакафе Пловдив. Събитието ще се проведе в началото на следващата година – от 24-и до 26-и януари. Домакин е сградата на Общински съвет – Пловдив на ул. „Авксентий Велешки“.

Желаещите да се регистрират могат да го направят от този линк.

 

тагове: игра, състезание, Plovdiv Game Jam