Топ новини:

Икономическата библиотека на Пловдив расте по площ, възраст и интереси (СНИМКИ и ВИДЕО)

11 Юни 2014 коментара Теодор Караколев;
Икономическата библиотека на Пловдив расте по площ, възраст и интереси (СНИМКИ и ВИДЕО)

Интересна лекция и последваща дискусия с икономиста Петър Ганев отбеляза първия рожден ден и преместването в ново, по-голямо пространство на Икономическа библиотека – Пловдив. В залата на улица „11-и август“ се събраха десетки хора, които изслушаха лекцията на тема „Свободен пазар и неравенството - как ограничението на държавата ще доведе до просперитет?“

Преди нейното начало Георги Стоев и Весислав Илиев казаха по няколко думи за целта и идеята на библиотеката, след което Стоян Панчев – регионален директор на European Students for Liberty представи водещия лектор.

Още в началото Ганев отбеляза големия интерес към събитието, като дори направи сравнение, че явно търсещите икономическо образование в Пловдив са повече, тъй като библиотеката в града на тепетата расте, докато софийската е трябвало да се премести в по-малък офис. След това с няколко примера той обясни разликите между равенство пред закона и равенство в богатството, като отговаряше свободно и на въпроси от публиката.

По време на отбелязването на рождения ден всеки посетител имаше възможност да получи и книжката „ИкономиКафе“ – хартиено издание на поредицата статии на Весислав Илиев и Миряна Митева в Медиакафе на икономическа тематика. Получените дарения пък ще бъдат използвани за закупуване на нови книги, които всеки свободно може да ползва, ако посети библиотеката на новия ѝ адрес – улица „11-и август“ 1 – сградата на ъгъла с ул. „Отец Паисий“.

Малко преди официалното отбелязване на рождения ден, трима от икономистите, свързани с библиотеката – Георги Стоев, Весислав Илиев и Динко Ганчев, застанаха пред камерата на Медиакафе и разказаха за плановете за развитие, целите на библиотеката, контактите със студенти, както и за любимите си книги на икономическа тематика:

тагове: икономическа, библиотека, пловдив, пазарна, икономика, стоян, панчев, икономика