Топ новини:

Честит празник, радиолюбители

18 Април 2017 коментара Дария Стоилова;
Честит празник, радиолюбители

Радиолюбителството е сравнително разпространено хоби в международен мащаб. За съжаление в България то е доста непопулярно и с течение на годините замира все повече и повече, може би защото хората не са достатъчно информирани за него.

Днес е  Световен ден на радиолюбителите. Този празник се празнува от радиолюбители в повече от 150 страни, членове на Международния радиолюбителски съюз IARU ( International Amateur Radio Union ).

По света има повече от 2,5 милиона лицензирани радиолюбители. В България радиолюбителите са около шест хиляди. Датата 18 април не е избрана случайно, на този ден през 1925г. в столицата на Франция - Париж е основан Международният радиолюбителски съюз IARU. Тази година се навършват 91 години от основаването му.

Радиолюбителството не е само средство за комуникация, то е високо технологично научно хоби разпространено по целия свят. Радиолюбителството предлага на всеки да развива собствените си технически умения, спомага за самоусъвършенстване и едновременно с това доставя голямо удоволствие и забавление.

тагове: радиолюбители, световен ден, средство за комуникация, радио