Топ новини:

Хартиени приключения с Коучи Чиба

16 Октомври 2013 коментара mediacafe.bg;
Хартиени приключения с Коучи Чиба

Коучи Чиба, японски фотограф от Шизуока,  ни представя един магически свят, изпълнен с приключения, в който  главни герои са малки фигурки хартия.

След изготвянето и изрязване на анимационните си  фигурки той  ги поставя някъде във всекидневното ни обкръжение и просто "щраква" тези замечтани и очарователни снимки. С лекота той ни показва как красиво изкуство може да бъде създадено с толкова малко усилие, а и средства.

 Да, разбира се, че всички сме виждали различни серии от снимки с играчки или малки фигурки , поставени в голямия  наш свят. Японският фотограф има различна версия за този феномен във фотографията . Вместо да използва играчки , той създава свои собствени илюстрации от хартия.

Смесицата на двуизмерото с триизмерното  прави изображенията детински, съчетани с  малко романтика . Те изглеждат като илюстрации извън детската книга, като на нас  малко ни напомниха на  "Малкият принц".

Насладете се на пътуването на героите в техните вълнуващи истории, разгледайте снимките в галерията.Те са прости, но искрени и поради това не можете да остане те безразличен.

Още много  снимки от серията на Коучи Чиба можете да видите  ТУК

тагове: снимки,изкуство,фотография,хартия