Топ новини:

Каналето прославя своята родина в цяла Европа

19 Април 2017 коментара Дария Стоилова;
Каналето прославя своята родина в цяла Европа

Какво ви говори името „Каналето“? Със сигурност повечето от вас свързват това название с Камен Воденичаров, Марта Вачкова и Тончо Токмакчиев. И как да не, когато  в продължение на 9 години хумуристичното предаване бе излъчвано в ефира на БНТ.  А какво мислите за картините на Каналето? Не, не Марта  Вачкова все още не е станала художничка, говоря ви за произведенията на един италиански художник.

Джовани Антонио Канал (Antonio Canal), познат под името Каналето, е художник от Венеция, известен предимно със своите пейзажи от родния си град. Творецът е син на художника Бернардо Канал, откъдето идва умалителното му име. Каналето, въпреки семейната традиция, предпочита пред декоративната живопис да твори на статив и става майстор на изгледи - градски пейзажи, които носят истински успех и признание в родината и прославят името му в цяла Европа.

Каналето е художник, чиито картини се търсят от колекционерите от цял свят. За това има много причини. Една от тях е, че всички хора обичат Венеция, а другата, че предлаганите картини са светски и е много приятно да ги закачиш у дома и да живееш редом с тях.

тагове: художник, каналето, камен воденичаров, картини