Топ новини:

Можеш ли да си платиш, за да продължиш да живееш или не?

14 Юли 2014 коментара
Можеш ли да си платиш, за да продължиш да живееш или не?

В тази нашата "държава" човешкият живот все повече се превръща в покупко-продажба, търговия на дребно.... Можеш ли да си платиш, за да продължиш да живееш или не? Това е въпросът, който си задавам много, твърде много хора. Защо? Защо "държавата", може да си позволи да финасира с 3,7 милиарда за спасяването на негарантираните депозити на Костов, Рашидов, Доган и не знам си още кой, но не може да финансира живота на едно момиче, оценен само на 80 хил. долара?

И в двата случая парите ще излезнат от джоба на гражданите. Аз обаче не искам, мойте 714 лв., да отидат в джоба на гореизброените. Искам да се изпозлват много по-смислено - за спасяване живота на това момиче за 2-годишната, бореща се с левкемията, Бети, за 12-годишния Любчо, който, въпреки множеството си малформации, причинени от катастрофа на пешеходна пътека, убила и двамата му родители, продължава да се бори за всяка глътка въздух, за 27-годишната Валя, чакаща транспантация на бъбрек и още, и още. За който и да е от поне 30-те човешки живота, продаващи се за левче от страницата www.dmsbg.com. Кога най-после някой ще попита и гражданите как да се разходват данъците им.

И най-вече докога тези граждани ще търпят унижението да се молят, някой, да купи за левче живота им? Как би се почувствал, ако трябва да продаваш на дребно живота на детето ти, на съпругата ти, на баща ти?

25-годишната Ивелина Илкова Иванова издържа близо 50 химиотерапии срещу коварната болест на Хочкин /рак на лимфите/ от 2011-та година досега. Девойката преживя мъчителното лечение, от което много онкоболни сами угасват като свещички, но за нещастие - издържала и болестта.

Ракът има пик във възрастта от 20 до 30 и от 50 до 60 години и Ивелина е една от „късметлийките“. Заболелите оздравяват от 60 до 90 % ако лимфомата е хваната в първите два стадия. Ивелина обаче е в третия.

Последните прегледи от януари тази година показали, че прогресира и дава разсейки в костите. За момичето няма друг шанс освен скъпо струващо експериментално лечение в чужбина. Българската медицина, отговорна в много отношения за трагедията, е вдигнала ръце. За последно предложила девойката да остане на поддържаща терапия, което на практика е смъртна присъда.

В последен опит Ивелина залага живота си или по-точно малкото й оставащи месеци. Границата между живота и смъртта за една 25-годишна българка е 80 хил. Долара. Шансът идва с предложението на израелска клиника, която извършва експериментално лечение. То се свежда до изработването на индивидуална ваксина срещу рака. Получава се като се вземе материал от злокачествените клетки, който след съответната обработка се вкара обратно в тялото. Целта е организмът да разпознава рака и сам да се научи да го унищожава. Документирано е, че това лечение помага, но е строго индивидуално.

Лечението трябва да започне най-късно на 5-ти август за да има Ивелина шанс за успех. Като жест към изтормозеното момиче израелците заявили, че ще почнат дори и при първа вноска от 50 хиляди лева, което е по-малко от половината необходима сума. Другата част ще се даде когато може.

На 24.07 от 20 часа в ресторант "Чановете" (Гребна база,гр.Пловдив) ще бъде проведен търг-концерт в помощ на Ивелина. Участници в събитието ще бъдат : "Конушенски оркестър" със солисти Елена Чаушева и Таня Досева; Пламен Трайков и Стоян Стоев - КАНАРА. Специален гост ще бъде Николай Славеев. На търга ще бъдат продавани картини, статуетки и други вещи, които са дарени от фирми в моя помощ.  Консумацията е свободна. Вход на събитието - 10 лева.

Призоваваме Ви да дарите колкото можете за лечението на момичето. Това можете да направите чрез дарителската сметка, която е в Райфайзенбанк.

Бенефициент: Ивелина Иванова

IBAN: BG81RZBB91551004924046

Можете да направите дарение и чрез PayPal, ползвайки следният имейл адрес - helpforiva@gmail.com.

тагове: пари, живот, цена, болест, рак, химитерапиа