Топ новини:

Полски езиковед ръководи езикова работилница

29 Октомври 2013 коментара mediacafe.bg;
Предишна статия Аз, Сизиф
Полски езиковед ръководи езикова работилница

Езикова работилница „Изкуството да общуваме” под ръководството на известния полски езиковед проф. Йежи Бралчик ще се проведе утре, 30 октомври, от 11:00 ч. в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. 

Нетрадиционният уъркшоп се организира съвместно от Полския културен институт и Филологическия факултет и е предназначен основно за студентите полонисти от специалността „Славянска филология“.

Проф. Йежи Бралчик е специалист в областта на езика на медиите, рекламата и политиката. Преподава във Висшето училище по социална психология във Варшава и в Института по журналистика на Варшавския университет.

Член на президиума на Съвета по полски език към Полската академия на науките, Полското езиковедско дружество и Комитета по езикознание на ПАН. В TVP Polonia е водил седмичната програма „Mówi się“ („Казва се...“ oт 2001 дo 2007), в TVN Lingua програмата „Na słówkо“.

В Полското радио води всеки ден програмата „Słowo o słowie“ („Дума за думата“). Пише фейлетони за месечното списание „Wiedza i Życie“. Aвтор на многобройни книги, посветени на езикознанието.

 

тагове: езиковед,полша,ПУ,университет