Топ новини:

Раздадоха 29 престижни награди за постижения в туризма

13 Юли 2018 коментара Младежка медия;
Раздадоха 29 престижни награди за постижения в туризма

Церемонията за връчване на Вторите годишни награди в туризма на Община Пловдив се състоя снощи в Малката базилика

На тържествена церемония в Малката раннохристиянска базилика снощи бяха връчени Вторите годишни награди в туризма на Община Пловдив, чиято цел е да стимулират конкуренцията в туристическия бранш и да подобрят туристическия продукт в Пловдив чрез отличаване на най-добрите практики и постигнати резултати за изминалата  2017 година.

Събитието откри официално заместник-кметът по „Култура и туризъм“ - инж. Александър Държиков, който поздрави присъстващите от името на Кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и от свое име, като отправи специална благодарност към организаторите от Консултативния съвет по туризъм в Община Пловдив, за добрата работа и положените усилия в целия процес на номиниране, гласуване и организация на вторите годишни награди. Получени бяха и два поздравителни адреса – от Министъра на туризма Николина Ангелкова и от заместник-министъра на културата Амелия Гешева.

 От 2 до 25 май, отдел „Маркетинг и реклама“ към Общински институт „Старинен Пловдив“ набираха кандидатурите в тазгодишните категории за: „Най-оригинален нов туристически продукт“, „Най-оригинално събитие в областта на туризма“, „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия“ и „Най-атрактивно заведение“. След обработка на данните Експертна комисия към Консултативния съвет по туризъм в Община Пловдив излъчи победителите в категорията „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия“, както и номинациите в останалите категории, които бяха подложени на анкетно гласуване чрез Дарик радио и каналите за комуникация към официалния туристически портал на Община Пловдив VISITPLOVDIV.COM.

В категорията „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия“ се състезаваха местата за настаняване в категориите: 1-2 звезди; 3 звезди; и 4-5 звезди. Наградите връчи Еню Енев.

В категорията места за настаняване 1-2 звезди  победител стана ХОТЕЛ „ИНТЕЛКООП“  с 59,74%  средна годишна заетост и рейтинг в BOOKING 7,7. В категорията места за настаняване 3 звезди  победител е СЕМЕЕН ХОТЕЛ „БИЗНЕС ХОТЕЛ ПЛОВДИВ“ с 62% средна годишна заетост и рейтинг в BOOKING 8,8. В категорията места за настаняване 4-5 звезди победител е „ЛАНДМАРК КРИЙК ХОТЕЛ“ с 61% средна годишна заетост; оценка 9.2 рейтинг в BOOKING и оценка 4.5 в TRIPADVISOR.

В категорията „Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г., наградите връчи  Георги Стаменов - кмет на Район „Централен“. Данните от анкетата в Дарик медия и на официалния туристически портал VISITPLOVDIV отредиха третото място на РЕСТОРАНТ „НОТЕ ДИ ВИНО“ и РЕСТОРАНТ „СОЛ И ПИПЕР“. Второто място си поделиха БИРАРИЯ „ЙЕГЕРХОФ“ и „УИСКИ БАР ИМПЕРИАЛ“. Онлайн-гласуването излъчи за безспорен победител на ПЪРВО място в категорията РЕСТОРАНТ „ТОРО ГРАНДЕ“ с 41,2%.

В категорията „Най-оригинален  нов туристически продукт в Пловдив за 2017 г.“, наградите връчи г-н Васил Антонов – управител на Туристическа агенция „Антонов”, член на Консултативния съвет по туризъм и член на Българската асоциация на туристическите агенции.

Второ място спечели "Дан Травел" ЕООД с продукта OPERA & GOURMET TOUR 2017 - компилация от фестивален и културно-исторически, винен и кулинарен туризъм, изцяло съсредоточен в Пловдив и региона. За най-оригинален туристически продукт за град Пловдив за 2017 г. анкетното гласуване определи на първо място кандидатурата на "Филипополис тур" ООД за  „ПЛОВДИВ И НА 20 МИНУТИ ОТ НЕГО - КУЛТУРА, ВИНО И СВЕЩЕНИ МЕСТА“ с 67,3% от гласовете.

В категория „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г.“, наградите връчи Виктор Янков. Трето място спечели 10-то издание на "Национална кулинарна купа на България“, чийто организатор е Българската асоциация на професионалните готвачи. Второ място и грамота спечели Международен фестивал „Балканска огърлица 2017“ на Регионална занаятчийска камара -  Пловдив. За най-оригинално събитие за 2017 г. анкетираните определиха на първо място с 48,1% ФЕСТИВАЛ "ДЕФИЛЕ НА МЛАДОТО ВИНО", чийто организатор е Съвет по туризъм – Пловдив.

Извън статута на Вторите годишни награди в туризма за 2017 г., бяха връчени и няколко специални награди от заместник – кмета инж. Александър Държиков. Плакети за изключителен принос бяха връчени на: ДЪРЖАВНА ОПЕРА – ПЛОВДИВ, чийто творчески постижения са получили международно признание на множество престижни сцени. Поредицата от ежегодни фестивали, провеждащи се на Античния театър, привличат стотици хиляди туристи и са не по-малко вълнуващи за жителите на града. ФОНДАЦИЯ „МУЗИКАРТИСИМО“ за Международен фестивала „Дни на музиката в Балабановата къща“, носител на множество награди и признания в страната и чужбина; фестивал, който съумя да се утвърди като емблема на Стария град и да се разрасне в един от най-елитните културни формати в Пловдив. ФОНДАЦИЯ „ПЛОВДИВ 2019“ – за усилията, които полага екипа на фондацията, за да може проектът „Пловдив - Европейска столица на културата 2019“ да бъде много успешен и гордост не само за жителите на града, но и за цяла България. Плакет за „Най-оригинална туристическа атракция получи РЕГИОНАЛЕН ПРИРОДОНАУЧЕН МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ за зала „Топик“.

В края на церемонията бяха изтеглени имената на трима души от общо 1557 души, които взеха участие в онлайн – анкетата, свързана с Вторите годишни награди в туризма на Община Пловдив.  Както бе обявено, трима от участниците, попълнили анкетата, спечелиха награди

тагове: туризън, пловдив, община, награди