Топ новини:

Стотици гумени патета плуваха благотворително по Марица

29 Септември 2013 коментара Екип на mediacafe.bg;
Стотици гумени патета плуваха благотворително по Марица

Пловдив стана домакин на първото по рода си състезание на жълти гумени патета по река Марица днес. В неделната септемврийска сутрин десетки майки нетърпеливо чакаха момента, в който изборът на децата им ще се състезава за ново колело или друга приятна награда.

Всеки малчуган получи шанс да се включи в това състезание по плуване, като закупи гумено пате с уникален регистрационен номер за участие в състезанието и го пусне в един от двата чувала. Цената бе 5 лева за граждани и 100 лева за фирми. За съжаление само 3 фирми в Пловдив са проявили интерес към това интересно и благотворително събитие.

Жълтите гумени патета бяха изсипани от "Моста на Панаира" в река Марица от две специални вишки. Финалът бе на около 100 метра, а гумените играчки трябваше да бъдат спрени от опъната мрежа. Замисълът на организаторите обаче се провали и голяма част от тях бяха поети от течението на реката. Двама доброволци с лодки се опитаха да засекат първите 10 патета, но това не бе никак лесно, имайки предвид, че всички играчки се движеха на куп. 

Лошо впечатление на родителите направи това, че доброволците събираха от ръцете на децата гумените играчки, вместо да им ги оставят да се порадват след това определено интресно начинание.

Събитието е последно от Седмицата на благотворителността, което се проведе от 23-ти до 29-ти септември. Събраните средства ще отидат за нужди за домoвете за изоставени деца.