Топ новини:

„Световно образование“ отново идва в Пловдив за среща с гимназистите

27 Септември 2018 коментара Младежка медия;
„Световно образование“ отново идва в Пловдив за среща с гимназистите

Всичко за обучението в чужбина от най-добрите консултанти и учебни заведения на международното изложение „Световно образование“ в Пловдив

Безплатно кандидатстване в Холандия,  Великобритания и Германия и пробни тестове за елитни средни училища на 1 октомври 2018 г. в Гранд хотел Пловдив

Консултации, кариерно планиране, прием на документи и пробни тестове за елитни средни училища ще са част от акцентите на есенното международно изложение „Световно образование“, което ще се проведе на 1 октомври 2018 г. (понеделник) от 11 ч. в залите на „Гранд хотел Пловдив“. 

Професионалните консултанти и западни експерти по приема в над 60 водещи учебни заведения ще отговарят на въпросите на ученици и родители, свързани възможностите за образование в чужбина за всички възрастови групи. Акцентите са съобразени с промените в образователните процеси в чужбина, които наблюдаваме след Brexit, и отразяват поведението на западните образователни системи като част от мерките за бърза и адекватна реакция на променящата се глобална среда.

Великобритания, Холандия или Германия – възможности много, избор – един

Фокусът в областта на висшето образование в чужбина ще е насочен към големите възможности и шансове, които академичната 2019-2020 година предоставя на българските кандидати, коментират консултантите на „Интеграл“ – водеща компания за обучение в чужбина, организатор на изложението. Особено важно това изложение ще бъде за учениците от 12 клас, за които е уникалната възможност да започнат образованието си в британски университети след Brexit при равни условия като досегашните.

Запазеното държавно финансиране за членове на ЕС и богатото разнообразие от нови и перспективни специалности държи висок интереса към тази най-популярна европейска дестинация за висше образование. За всички кандидати, които желаят да се възползват от тази възможност, на изложението ще работи специализиран център за ранно кандидатстване за британски ВУЗ, в който ще се оформят кандидатурите, листите с подходящите университети и ще се дават ценни насоки за успешен прием.

Безплатно подаване на документи за ранно кандидатстване за всички университети в Холандия 

ще предоставя специализираната холандска секция. През последните години Страната на лалетата се превръща в предпочитана дестинация за образование в чужбина за учениците от региона, сочат данни на „Световно образование“. Това е причината в Пловдив да пристигнат и представители на водещи холандски университети за лична среща с кандидатите от региона. Очакванията за силен интерес към страната са поради факта, че за втора поредна година холандското правителство намалява таксите за първокурсници с 50%, при което цената на учебната година тук е 1040 евро. 

Специализиран център за прием в Германия ще предостави възможностите за кандидатстване и прием в немските академични училища и университетите за приложни науки. Немскоговорящите ученици ще могат да се запознят и с програмите на австрийски университети. Интернационалната палитра се допълва от програми на висши училища от Швейцария, Франция, Дания, Гърция и Италия.

Кариерен навигатор – най-новият продукт за личностна оценка на възможностите

Разработен от дългогодишните консултанти на Интеграл специализиран курс „Кариерен навигатор“ е най-новият продукт, който вече привлече вниманието на десетки ученици от 9, 10 и 11 клас. Програмата е разработена на базата на опита при консултиране на българи и обхваща система от тестове, които позволяват на учениците да опознаят истинските си таланти, възможности, умения преди да направят своя избор на специалност.

Като комплексен образователен форум „Световно образование“ обръща особено внимание на децата, които искат да получат диплома за средно образование по западен стандарт, а случаите в дългогодишната практика на кариерните консултанти за отлична реализация са факт.

Изложението разширява обхвата на участниците, като ще представи в Пловдив и програмите на най-добрите европейски училища, сред които на елитната британска група Duke’s, която обединява най-добрите колежи от ранга на Cardiff, Earlscliffe College, Rochester College и Fine Arts College. В програмата са включени и други европейски образователни топ дестинации, като Италия, Австрия, Германия и Испания, Ирландия, Шотландия и Белгия. Изложението ще предостави възможност за провеждане на изпита за предварителен подбор за английските училища Ukiset и безплатни пробни тестове по английски и математика. Кандидатите ще получат и насоки как да се справят с онлайн тестовете за прием в английските училища, които придобиват масовост и изискват прецизност и бързина.

Посетителите ще научат за първите нови предложения за езикови ваканции в чужбина, като за ранни записвания ще ползват отстъпка от 5%.

Подробности за програмата и участниците и предварителна регистрация може да откриете на адрес www.world-education.eu.

 

тагове: обучение, образование, холандия, среща, ученици, гимназисти, интеграл, чужбина, безплатно