Топ новини:

"G.T.A". 5 - WOW

02 Октомври 2013 коментара Тони Тодорова;

Здравейте на всички Геймъри! Тези, които не се интересуват от игри по-добре продължавайте да четете! Ще бъдете заинтригувани от информацията, която ще споделя.

Всички знаем, че индустрията за видео игри се разрастна невъобразимо бързо в последните 30 години. В наши дни може да се каже, че тази индустрия е достигнала върха на своето развитие  откъм популярност.


Доказателството е вече е на пазара от 17 септември с дългоочакваното продължение на уникалната поредица “Grand Theft Auto” ! За съжаление обаче за момента играта е само предназначена за конзоли (PS3 , XBOX360). Тези с PC –тата ще трябва да почакаме.

Новата “G.T.A.5”, позната и като диаманта на  “Rock star studio’s” се превърна в най – продавания, развлекателен продукт в историята. В първият си ден на продажба играта достигна 800 милиона долара, а само в следващите два дни надхвърли  1.3 милиарда долара. И продажбите продължават.

Играта покори и още един рекорд за най- скъпо направената продукция в историята на видео игрите. Завършването на това виртуално удоволствие е коствало близо 170 милиона долара, но както забелязахте, вложените усилия от създателите бързо се изплащат.

След такова встъпление предполагам искате да знаете повече за самата игра. Все пак какво за бога е толкова невероятно, че близо 16 милиона души са се избивали пред  магазините, за да се докопат до продукта.

Освен невероятните подобрени графики, в нея има съвсем нов подход спрямо историята. Вие разполагате не с един, а с цели три главни героя.  Всеки един от тях си има свой собствен характер и разбира се свой уникален живот. В повечето случаи превключвайки от герой на герой ще заварвате персонажите в ужасни или забавни моменти , защото всеки един от тях продължава да функционира, дори когато играете с другия.

Ако трябва да говорим за механиките на „GTA 5”, всичко в нея е истински живо и се усеща като такова. От  физиономиите на случайни минувачи, които са анимирани перфектно и изпълнени с живот, до движенията на всичко останало, което са естествени и плавни. Самото усещане е все едно гледате много добър филм, но с разликата, че сега и вие участвате в него!

Нови елементи към играта са многобройните разнообразни диви животни, които населяват света на “GTA 5” като акули в океана, които могат да те разкъсат без проблем, диви котки в пустинята, вълци, лисици , елени, крави и каквото се сетиш.

Друго ново нещо са хобитата в играта като например бокс,  джогинк или голф. Има десетки места, които можеш да посетиш като стриптииз барове, ресторанти, кафенета, компютърни зали..
Необятният свят на „GTA 5” я прави толкова привлекателна за милиони хора.  Буквално можеш да прекараш десетки часове в играта, без дори да започнеш самата история.

 “GTA 5” ще ви удиви със цели 65 главни мисии и 55 странични . Най- уникалната добавка към играта са мисии, в които всичко зависи от твоите правилни решения – ще избереш ли подходящи партнъори и правилен подход, за да успееш да се измъкнеш жив с плячката си.

Ако това не ви стига, на 1-ви октомври излиза online добавката към играта с още над 700 уникални  мисии, нови герои и още много други допълнения като възможност да създаваш свои мисии със собствена история, които да споделяш с други хора и да ги тестваш. Ще може да се играе с общо до 15 приятели в мрежа.

Разбира се трябва да сте наясно, че това е игра изрично и само за възрастни . Като преувеличена пародия на реалния свят, ще се сблъскате с неимоверно насилие, агресия и поквара, която не само ще ви разтърси, но и ще ви накара да се замислите над важни социални въпроси. Самата игра вече създава доста дискусии спрямо насилието във видео игрите и извън тях и според мен, както и според много други геймъри, това е една от целта на производителите на „GTA 5”.

Но като цяло играта ти дава огромно забавление, интрига, наслада и целенасоченост, която понякога липсва в реалния свят. Това я прави толкова неустоима за който и да е запален геймър.

Надявам се да съм задоволила любопитството ви.  Довиждане за сега, че трябва да покарам новата си кола из Лос Сантос и най-вероятно ще има и полицеиски гонки.