Топ новини:

Поднесете си кафе върху есенно листо

21 Октомври 2013 коментара Теодор Караколев;
Поднесете си кафе върху есенно листо

Атрактивни подноси, табли и поставки за чаши са включени в есенната колекция на пловдивското студио за декорация „Пирон“. Духът на ръчно изработените продукти е изцяло есенен – с вградените в тях есенни дъбови листа и хербаризирани треви, заедно с рециклирани материали – стъкло и дърво. Сред интересните предмети е и табло с щипки за закачане на организиране на различни идеи, задачи или бележки.

Всичко се изработва ръчно и по заявка, разказа за атрактивната колекция “Essence” Деница Кръпова от студио „Пирон“. Всичко може да се направи в две цветови гами. Всичко е направено от дърво и стъкло, в което със специални лакове се поставят и листата. Те са от американски дъб, а пухчетата са събирани от полето.

Деница се занимава с продуктов дизайн от 3 години, а с тези серии – от половин година. Един предмет се прави за около един ден, но е готов след 3, тъй като отделните слоеве лак трябва да изсъхват, разясни Деница. Сред любимите ѝ продукти са серия от свещници, както и колекция лампи.

Всеки може да си хареса каквото иска през фейсбук страницата на студио „Пирон“, където да заяви желанието си, а Деница ще го изработи по поръчка. Хората могат да си харесват неща, които не са налични – дори продукти от стари колекции, добави тя.

Освен с продуктов дизайн, Деница Кръпова бе и един от основните двигатели на доброволния ремонт и почистване на кино „Космос“.

Продукти може да си поръчате през Фейсбук страницата на студио Пирон: https://www.facebook.com/piron.furniture.accessories