Топ новини:

SeeMyPlovdiv- Станете посланик на Пловдив в instagram

26 Юли 2019 коментара Паулина ГЕГОВА;
SeeMyPlovdiv- Станете посланик на Пловдив в instagram

Plovdiv City Card раздава месечна награда за участниците във фотографско предизвикателство

Всички обичаме Пловдив. Или поне всички, които сме имали шанса да се докоснем до него. Казвам шанс, защото не всеки има възможност да живее на толкова красиво и едновременно интересно място. Място, изтъкано от история, култура и романтика. Не всеки има възможността да живее в град на художници, музиканти, спортисти, писатели, че дори и в град на гета. Всичко, свързано с Пловдив, е низ от непредвидени ситуации, довели до един всеизвестен колорит, който продължава да бъде изтъкван от кореняците, през туристите, до международните медийни издания. И всеки има свое виждане за многовековния град. Кореняците го познават най-добре, но дори те откриват нещо ново, а новопристигналите тепърва го преживяват.

  

Безспорно, Пловдив е идеалната туристическа дестинация не само за Източна Европа, но за целия свят. С всеки изминал ден популярността му нараства, а за още по-засиленото ѝ спомагане се появява платформата „#SeeMyPlovdiv“. Зад нея стои екип от осем души, които вярват в бъдещето на бившата Евмолпия и работят за него. Те създават Plovdiv City Card и кампанията, чието главно мото е „Стани посланик на града“. Може да звучи сложно и отговорно, но всъщност е доста лесно и забавно.

Единственото, което всеки желаещ трябва да направи, е да запечата момент, място, случка или емоция от Пловдив под формата на снимка, видео или колаж. После да ги качи на стената на Insтаграм профила си, който задължително трябва да е публичен, да сложи хаштаг #SeeMyPlovdiv, да тагне снимката с @PlovdivCityCard и готово! Бързо, просто и разтоварващо.

Така творбата му не само става част от нещо по-голямо и значимо, но и се обединява с въображението на стотици други хора - знайни и незнайни. Такива, които никога няма да срещнеш и такива, които не подозираш, че познаваш. Млади, възрастни, българи, чужденци… цяла плеяда от разновидности, разбирания, мирогледи, цветове и мечти.

„Много хора обичат града, но малко от тях разказват за него извън социалните си кръгове. Чрез кампанията искаме хората да разпространяват информация за Пловдив такъв, какъвто го виждат. Хаштагът започва да живее свой личен живот и извън инициативата, като помага да открием нови кътчета от дома си, които не сме забелязвали, до сега.“, споделят от екипа на Plovdiv City Card.

Всеки месец до края на годината, променящо се жури от трима travel блогъра избира тридесетте най-колоритни, за тях, снимки, а от избраните, чрез томбола се тегли победител, който печели фотоапарат за инстантни снимки от Photosynthesis. На края на годината, всички избрани през шестте месеца ще участват за голямата награда, която е 11-дневно пътуване по Средиземно море за двама, организирано от Rapsody travel & events. До момента, близо 1000 души са участвали в инициативата, която привлича с креативност и нотка любопитство.

Освен всичко останало, Plovdiv City Card предлага различна туристическа информация за града, включително и туристически карти, които всеки може да вземе както за себе си, така и за подарък или когато има гости от чужбина или друг град. Картите предлагат отстъпки за много културни и исторически институции, заведения, ателиета, както и безплатен вход за единадесет обекта, като Античния театър, Балабанова къща, къща Хиндлиян, културен център „ТракАрт“, галерия „Златю Бояджиев“, Малката базилика, Природонаучния музей и други, в това число и винен тур, който включва четири винени дегустации по Центъра.

Тези, които не желаят да се сдобият с картата, могат да ползват безплатно приложението на платформата като вид гид с идеи, локации и маршрути. Така винаги може да ви осени нова хрумка или да запазвате интересните, за вас, места в „любими“, за да се връщате отново и отново към тях.

 

Истината е, че трябва да погледнем Пловдив с широко отворени очи. Той заслужава да бъде представен пред света, защото светът дълго време не му обръщаше заслуженото внимание. Е, сега всички погледи са обърнати към него, а дали ще затвърдим похвалите, зависи само от нас. Защото всички заедно допринасяме за просперитета на родното си място и единствено заедно ще успеем да го изведем извън границите на България.

Instagram профил на Plovdiv City Card: https://www.instagram.com/plovdivcitycard/

Facebook страница:  https://www.facebook.com/plovdivcitycard/

Фотографии: участници в кампанията в Instagram

 

                   

                   

                   

тагове: туризъм, пловдив, plovdiv city card, see my plovdiv, instagram, забележителности, пътуване, блогър