Топ новини:

„В Капана няма място за чалга. Няма и да има!”

05 Юли 2020 коментара Mediacafe.bg;
„В Капана няма място за чалга. Няма и да има!”

Елегантен класически концерт ще се проведе тази вечер от 20.00 чааса на открито в творческия квартал „Капана“. Обектите в зоната организират музикалното събитие с роял и солисти на Опера Пловдив, с което ще дадат своя отговор на шумното попфолк парти, което скандализира града преди дни.

„В Капана няма място за чалга. Няма и да има!”. Зад това послание се обединиха почти всички  обекти в квартала на творческите индустрии

Занаятчии, собственици на заведения и търговски обекти ЗАЕДНО решиха да отговорят на случилото се на известния като „Широкото” площад преди няколко дни . Те твърдо заявяват, че в рамките на последните пет години „Капана“ се е превърнал в символ на културното и градско развитие на Пловдив. И че там важат естетически правила, които  не трябва да бъдат пренебрегвани.

За да се извинят на посетителите си за случилото се миналата неделя, обектите в "Капана" поканиха Опера Пловдив за музикално събитие на същия площад - „Широкото”.

Днес, точно в 20.00 часа, солистите Вера Гиргинова, Евгения Ралчева, Светлана Иванова и Август Методиев ще изпълнят класически арии на обичани опери и оперети. Ще ги подкрепи роялът на Ралица Ботева.

Кварталът кани всички пловдивчани да се насладят на класическата музика и да заявят, че има граници, които не трябва да се прекрачват.

тагове: Пловдив, Капана, класика, концерт