Топ новини:

В Лондон: "От Пловдив с любов"...

27 Януари 2015 коментара Младежка медия;
В Лондон:

Новите пощенски картички или графитите по стените и билбордовете

Едно послание, което достига до стотици хиляди хора, всеки ден

Преди 3 месеца на възлово кръстовище в Пловдив се появи надпис на билборд "От Лондон с любов". Поздравът остана незабелязан между десетките рекламни послания и никой може би не се запита какво всъшност е това, до днес!

Интересно стана, когато преди няколко дни станахме свидетели на върнат поздрав, този път от Лондон и това много прилича на размяна на пощенски картички от двама души. 

В известния лондонски квартал "Shoreditch" се появи (отново на легална рекламна стена) надпис на български, който върна пожеланието към англичаните - "От Пловдив с любов". Холандката Жозефин Баан се е погрижи да го разпространи проекта си на страница на името на улицата - "Shoreditch Art Wall", на която информира за предстоящите си идеи. 

Жозефин е родена в Холандия, Ротердам. Студентка е е последна година "Изящни изкуства" в Лондон. Споделя, че мисията й е да накара хората да говорят и комуникират чрез нейното изкуство. И явно успява... 

Коментар:

"От Лондон с Любов" е лично послание с обществено значение или казано пощенска картичка, от онези които изпращаме на нашите баби, с размерите на билборд, свързваща един град с друг, и по-важно, техните страни. Тове е признание, социален коментар, шега или иронично изявление, насочено към случайните минувачи. Една стъпка към неформален обмен в международен мащаб.

@FromLDNWithLov3.

Още графити в България и света можете да видите ТУК

Вижте какво сподели Жозефин Бан след посещението си в Пловдив ТУК.

тагове: Лондон, Пловдив, графити, надпис, български език, Shoreditch, холандка, билборд, култура, проект, надписи, квартал