Топ новини:

"Завръщане" със Стефан Данаилов в Стария град

12 Юли 2020 коментара Mediacafe.bg;

С късометражния американски филм „Pizza Verdi” от 20.30 часа и българския „Завръщане” от 21.00 часа продължава програмата на „Лятно кино в парка”.

„Pizza Verdi“  е филм за един доставчик на пица, оперна певица и красив апартамент в Манхатън или поне така изглежда… Филм, чийто край ще спре дъха ви.

В свят, създаден от предразсъдъци, да покажеш филм, който обижда този свят, е истинско събитие. Да го покажеш по красив и интелигентен начин е уникално преживяване. Режисьор и сценарист на Pizza Verdi е Гари Наду. В продължение на няколко минути той успява да създаде фантастичен трилър с остро пресичане на жанрове и нагледен социален коментар.

В „Завръщане” сюжетът ни пренася 25 години след паметното футболно лято на България през 94-та. Трима приятели се завръщат у дома от всички краища на света, за да помогнат на друг свой приятел от детството да спаси родната си къща. Алекс трябва да убеди братовчед си Бранимир да не загърбва завета на дядо им, като събори фамилния им дом и построи на негово място модерна бизнес сграда.

„Завръщане“ е последният филм, в който участва незабравимият Стефан Данаилов, а негов режисьор и сценарист е Николай Илиев.

Прожекциите могат да бъдат гледани на „Небет тепе” в Стария град, а входът е свободен.

тагове: Пловдив, лятно кино, паркове, небет тепе