Топ новини:

Джек Лондон умира от свръх доза

22 Ноември 2017 коментара Дария Стоилова;
Джек Лондон умира от свръх доза

На днешната дата, през 1916 година, Светът губи автора на знаменития роман „Дивото зове”. Веднага след смъртта на великия писател Джек Лондон тръгват слухове, че той сам е посегнал на живота си. Една от версиите е, че е починал от свръхдоза морфин. 

Той е автор на над 50 книги и около 200 разказа, сред тях са  “Морският вълк”, “Белия зъб”, “Мартин Идън”, “Лунната долина”, „Белю Пушилката“. Много читатели смятат, че Джек Лондон е най-добър в късия разказ, като може най-популярният му такъв е "Да накладеш огън" .

 Голяма част от произведенията на Лондон днес се класифицират като фантастика и фентъзи. В "Несравнимо нашествие" се описва бактериологична война срещу Китай. „Голиах“  е за непобедимо енергийно оръжие. “Реликва от Плиоцена” е фентъзи за срещата на модерен човек с древен мамут. 

“Сянката и блясъка” е интригуваща, оригинална история за двама братя в постоянно съперничество, които изобретяват два отделни начина за придобиване на невидимост. „Червеният“ е за островитяни, очаровани от извънземен обект. В черната муантиутопия – “Желязната пета” се говори за терористични атаки.

тагове: джек лондон, дивото зове, разкази, романи, книги, автор, умира