Топ новини:

Пловдив на колене в памет на Апостола

19 Февруари 2018 коментара Младежка медия;
Пловдив на колене в памет на Апостола

Пловдив почете 145 години от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски

С панихида в църквата „Св. Св. Петър и Павел“ и поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика, днес в Пловдив беше почетена 145-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски. 

Водещ на възпоменателното честване бе актьорът от Драматичен театър – Пловдив – Стефан Попов, слово пред паметника произнесе преподавателят в Катедрата по българска литература и теория на литературата във Филологическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" – доц. Д-р Владимир Янев.

В церемонията участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци, членовете на комитет „Родолюбие“ и Общински комитет „Васил Левски“, ученици от спортното училище „Васил Левски“, граждани, политически, обществени организации и медии. 

За да почетат паметта на Апостола и да положат венци и цветя пред паметника на Васил Левски, коленичиха многобройните признателни граждани, които присъстваха на възпоменанието, в което всяка година с едноминутно мълчание, родолюбивите българи отдават почит пред саможертвата на най-светлия и чист образ в националната ни историческа памет.

 

тагове: памет, почит, апостола, васил, левски, история