Топ новини:

141 години от рождението на Джек Лондон

12 Януари 2017 коментара Дария Стоилова;
141 години от рождението на Джек Лондон

Днес, 12 януари, се навършват 141 години от рождението на един от най-известните американски писатели Джек Лондон

Той е автор на над 50 книги и около 200 разказа, сред тях са  “Морският вълк”, “Белия зъб”, “Мартин Идън”, “Лунната долина”, „Белю Пушилката“. Много читатели смятат, че Джек Лондон е най-добър в късия разказ, като може най-популярният му такъв е "Да накладеш огън" .

Голяма част от произведенията на Лондон днес се класифицират като фантастика и фентъзи. В "Несравнимо нашествие" се описва бактериологична война срещу Китай. „Голиах“  е за непобедимо енергийно оръжие. “Реликва от Плиоцена” е фентъзи за срещата на модерен човек с древен мамут. 

“Сянката и блясъка” е интригуваща, оригинална история за двама братя в постоянно съперничество, които изобретяват два отделни начина за придобиване на невидимост. „Червеният“ е за островитяни, очаровани от извънземен обект. В черната муантиутопия – “Желязната пета” се говори за терористични атаки.

Светът губи автора на знаменития роман „Дивото зове” на 22-ри ноември 1916г. Веднага след смъртта на великия писател Джек Лондон тръгват слухове, че той сам е посегнал на живота си. Една от версиите е, че е починал от свръхдоза морфин.

тагове: джек лондон, дивото зове, разкази, романи, книги, автор, умира