Топ новини:

Италиански вело-пътешественици Микеле и Фабио в Пловдив

07 Март 2018 коментара Младежка медия;
Италиански вело-пътешественици Микеле и Фабио в Пловдив

Двама италиански пътешественици пристигат в Пловдив, за да разкажат...

Да ни разкжат как карането на колело се превръща в изследователско пътешествие, преминаващо през 6 държави. През август 2017 главните ни герои тръгват от Матера с велосипеди. Тяхната идея е да срещнат колкото се може повече случайни жители и да разговарят с тях. Целта на разговорите е да намери отговори за мястото на Европа в живота на всеки от нас.

Пет са основните въпроси, които вълнуват двамата приключенци:

Коя емблематична фигура е символ на Стария континет? Кое е мястото, което асоциираме с Европа? Какво Европа може да направи за нас, какво ние може да направим за нея? Кои са границите на Европа?

Тези пет питания се разпростарняват по веремето на цялата обиколка на пътешествениците - Италия, Хърватия, Сърбия, България, Турция и Гърция.

В рамките на инициативата Il pignone viaggiatore - Voyage au bout de l'Europe, която се реализира от Матера 2019 в партньорство с фондация „Пловдив 2019“, Микеле и Фабио се връщат обратно по пътя, за да споделят впечатленията си. Двамата младежи преминават повторно по изминатия от маршрут и ще разкажат за интересните си срещи.

По време на срещата под тепетата те ще покажат и истории от Пловдив, който са посетили миналото лято. Публиката ще види и част от видео репортажите, направени по време на обиколката.

Срещата с тях ще се състои на 9-ти март от 18.00 часа в „Отсреща“ и ще бъде със свободен за всички желаещи да чуят историите на Микеле и Фабио вход. 

тагове: колело, пловдив, италия, 2019, живот, приключение