Топ новини:

Ако Хари Потър беше Анимация?!

06 Май 2014 коментара Тони Тодорова;
Ако Хари Потър беше Анимация?!

Две от най-повтаряемите фрази, които чувам, когато си пусна интересен филм с приятели е: „Филмът е правен по книга” или „Филмът е по комикс история”. Да, знам, че най-върховните истории създадени за кино екраните определено са направени от книги и комикси. И ако не беше успешна тази идея да излезнеш от корицата и да влезнеш в телевизора, тогава Marvel и Disney щяха да са с доста милиони назад. Не е и тайна за никого колко касови филми съществуват и как писателите и режисьорите бързат да издадат и следващата продукция от серията с една водеща цел – финансовите облаги.

Но ако една гигантска серия от книги и филми като Хари Потър бе направена под формата на анимация, тогава нещата щяха да стоят по друг начин. Качеството на историята надали щеше да мръдне и със сантиметър надолу, но надали щеше да набере такава популярност, че и да спечели милиардите. Нямаше да има актьори като Даниел Радклиф със 17 милиона паунда в сметката. Но едно е сигурно, Хари Потър щеше да се превърне в превъзходно аниме, с невероятен фантастичен свят, без цялата клишираност, която придоби.

Създаването на Анимета също е голяма развита филмова индустрия, която е с в пъти по-малък бюджет. Тя не изисква филмови актьори и аниматорът може да даде воля на въображението си и да създава всякакви фентъзи светове без да използва невероятно скъпите услуги на компютърните ефекти. Разбира се и те донякъде спомагат за визуалното въздействие. Манга филмите също са взаимствани от комикси и книги и са може би най-популярните анимации не само в Япония, но и в целия Свят.

Но каквото предпочита масовата публика, това и се осъществява. И все пак книги, филми или анимации?

тагове: Хари Потър, Анимация, Филм, Книга