Топ новини:

"Ченгето от Белвил" и "Happy Sushi" на Лятно кино в Парка

15 Юли 2020 коментара Mediacafe.bg;

С късометражния американски филм „Happy Sushi” от 20.30 часа и френския „Ченгето от Белвил” от 21.00 часа продължава програмата на „Лятно кино в парка”.

В „”Happy Sushi” мъж е седнал в японски ресторант, поръчва си суши, масата му се клати, той поставя кибритче под единия крак и за фон главният готвач се кара със сервитьора. Докъде ще стигне тази ситуация, когато съдбата му показва среден пръст?

В „Ченгето от Белвил” ще видим историята за Бааба (Омар Си) - полицай в Белвил, оживеният мултиетнически квартал на Париж, известен като родното място на Едит Пиаф. Целият му живот е преминал там за ужас на приятелката му, която всячески се опитва да го убеди да се махне далеч… най-вече далеч от майка му.

Това продължава до нощта, в която приятелят му от детинство Ролан е застрелян пред очите му. Надявайки се да открие убиеца, Бааба решава да заеме мястото на Ролан като офицер за свръзка във френското консулство в Маями.

Все така под крилото и зоркия поглед на досадната си и вечно бъркаща се в чуджи работи майка, Бааба най-сетне напуска Белвил и отпътува за Флорида, където за негов партньор е зачислено вечно киселото американско ченге Рикардо (Луи Гузман). Двамата постепенно се сработват, превръщат се във взривоопасен екип и започват разследване.

Прожекциите могат да бъдат гледани в „Ротари парк“ в Тракия, а входът е свободен.

тагове: Пловдив, лятно кино, паркове, филми