Топ новини:

Черното пиле на Мариус отново под тепетата

04 Април 2018 коментара Младежка медия;
Черното пиле на Мариус отново под тепетата

С пожара на думите и дълбочината на действието Мариус Куркински ще припомни забравените български традиции за добротворство и неусетната подмяна на ценностите в сегашната ни култура на 16-ти април

В “Черното пиле”, Мариус включва три разказа на Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“. Актьорът споделя за него: "Много искам да се върна пак на това репетиционно, изучаващо място, където привикваш гласовете на Хайтов, душата на българина. В неговите разкази тя е много чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват."

"Безкрайно съм благодарен на Бог, че ми даде възможност да се завърна на сцената с постановка от такъв мащаб, отново с Хайтов и с по-голямо общуване с публиката. А след такъв спектакъл и такава среща се чувстваш човек. Това е много красива среща, това е смисълът на театъра - трептенията на човешката душа, без всякакви други пречки. Затова държа на театъра", искрен е актьорът. 

Вижте интервюто, което Мариус даде след премиерата на "Черното пиле" в Пловдив:

Билетна каса "МаскАрт" в Дом на културата "Борис Христов"
тел. за информация: 0895619181 и 0894611188
Цени билети: 12лв, 15лв, 20лв и 25лв.

тагове: мариус, награда, любимец 13, моноспектакъл, пловдив, драматизация, разкази, николай хайтов