Топ новини:

Четвърти ден на Киномания в Пловдив. Вижте какво ви очаква:

25 Ноември 2013 коментара mediacafe.bg;
Четвърти ден на Киномания в Пловдив. Вижте какво ви очаква:

Четвъртият ден на Киномания е и филмовият фестивал продължава с пълна сила. Днес /понеделник/ от 18:30 часа можете да се гледате филма за великия руски танцьор „Рудолф Нуреев: Метежният демон“.

Филм за Рудолф Нуреев – великият танцьор на XXв, звезда на класическия и модерния балет. Гладното момче от Уфа, което израства в неимоверно бедно семейство, напълно далеч от света на балета, дължи възхода си единствено на самия себе си – на упоритостта и таланта си. Талантите са много, но Нуреев е неподражаем. Човек с необикновена съдба. Руски танцьор, който извършва немислимо бягство от СССР, вдъхновява Париж, наелектризира Лондон, възхищава американци, канадци, италианци, австралийци. Зрял майстор, ръководил Парижкия национален балет, вдъхвайки му нов артистичен живот.

От 20:45 часа кино вечерта продължава с китайския филм "Заплетени в Мрежата“. Йе Ланкъ е красива и преуспяваща млада дама, която тъкмо е научила неприятна новина. Седнала в претъпкан градски автобус и скрита зад големи тъмни очила, тя е напълно откъсната от глъчката около нея, като дори не чува настояването на кондуктора да отстъпи мястото си на възрастен пенсионер. Тази сцена на неучтивост е заснета с мобилния телефон на асистента на журналиста Чън Руоксъ. 

Напористият журналист тутакси решава да качи видеото в интернет. То провокира вълна от хейтърски коментари срещу и бездруго съсипаната Ланкъ и води до пълно рухване на личния и  професионалния й живот. Но съдбата й е скроила още изненади…                                                       

тагове: Пловдив, киномания, филми, Рудолф Нуреев, танцьор, талант,