Топ новини:

„Доза щастие” и "Пеперуда и мишка" в парк Розариум

05 Юли 2020 коментара Mediacafe.bg;
„Доза щастие” и

С късометражния  филм „Пеперуда и мишка” от 20.30 часа и „Доза щастие” от 21.00 часа продължава програмата на „Лятно кино в парка”.

Прожекциите могат да бъдат гледани в парк „Розариум” зад Братската могила, а входът е свободен.

Често хората казват: „Този има лъвско сърце, а този – сърце на заек”. Някои крият в гърдите си лъвове, други зайци, трети – мишки. А има и такива, които не смеят да погледнат какъв е вътрешният им обитател. Какво може да се случи на един човек, който много се страхува да види какво носи в себе си.

 „Пеперуда и мишка“ не просто ни показва сюблимни образи, той е непрекъснат низ от образи, преплитащи метафори с такава дръзкост и свобода, че на неопитния зрител на по-експериментални и да кажем меко казано неконвенционални изразни форми, свят може да му се завие. Макар и с наклон да се увлича по абстрактното, филмът запазва относителна достъпност на езика. Независимо „опитен“ или не, и на двата типа зрители ще им е трудно да избягат от собственото си отражение във филма.

„Доза щастие“ разказва истинската история на журналистката Весела Тотева (в ролята е дъщеря й – Валентина Каролева) и нейната вълнуваща битка в търсене на личното щастие на фона на особената динамика на 90-те години. Разказ за живота на една жена, в който има от всичко – наркотици, падение, страх и избавление.

По романа „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“ (2016 г.) на Весела Тотева /1983-2019/.

тагове: Пловдив, паркове, лятно кино