Топ новини:

Екранизация на „Из дневника на един луд“ на Гогол в „Петното“

13 Декември 2014 коментара Екип Младежка Медия;
Екранизация на „Из дневника на един луд“ на Гогол в „Петното“

Прожекция на екранизация по Гогол на Николай Бекярски - "Из дневника на един луд" и "Жълто" на Иван Русев предлага „Петното на Роршах“ за киноманите тази събота. Обединени под общата тема "Новият морал", това LIVE издание има за цел да провокира размисли, емоции и най–вече – уникално преживяване в събота вечер. Филмите ще се прожектират в събота, 13 декември, 19:00 часа.

Деветминутният филм е изцяло дело на Николай Бекярски, който е режисьор и оператор на продукцията. Направен като дипломна работа, филмът е на изключително високо техническо ниво, а актьорската игра не отстъпва, като в главната роля е Васил Дуев – номиниран за наградите Стоян Камбарев и Аскеер.

"Жълто" е дело на един от най–нашумелите български аниматори – Иван Русев. Отново направен като дипломна работа, филмът е носител на наградата "Джеймисън" на "София филм фест" през 2003-та година.  С уникалните си стил и изпълнение, студентската продукция е на световно ниво и е пример за потенциала на българската анимация. Ще се излъчи и кратко видео представяне на създателя.

Трейлър на събитието, както и повече информация можете да видите на: http://kinematograf.bg/events

Кинематограф е на: http://kinematograf.bg/  и https://www.facebook.com/kinematografweb  

Вход: 5лв.

тагове: кино, филм, гогол, дневника, луд, кинематограф, петното, роршах