Топ новини:

Емигрантите Асен Блатечки и Калин Врачански разплакаха от смях пловдивчани

12 Юли 2019 коментара Младежка медия;
Емигрантите Асен Блатечки и Калин Врачански разплакаха от смях пловдивчани

С бурни и нестихващи аплодисменти пловдивчани възнаградиха любимите си актьори Асен Блатечки и Калин Врачански

Премиерата на пиесата “Емигранти”, която се състоя на 10 и 11 юли в Дома на културата ”Борис Христов”, разтърси зрителите. Темата за живота на тези, които по различни причини живеят далече от родината, интерпретирана по провокативен начин от полския драматург Славомир Мрожек, докосна болезнено зрителите.

Драматичната съдба на емигрантите, пресъздадена с похватите на комедийния жанр, превръща постановката в уникален театрален продукт. Водени от различни мотиви, героите попадат в суровата действителност на емигрантския живот. Всеки има своите причини да направи този избор и те са диаметрално различни. Но има нещо, което непреодолимо ги свързва - това е нуждата от човешко общуване и топлина.

Комедията “Емигранти” е един своеобразен феномен-смехът, през който минава и се забавлява публиката, отвежда я до непреодолимата болка, която поражда носталгията към родното.

И всичко това съчетано с великолепната игра на Асен Блатечки и Калин Врачански под талантливата режисура на Асен Блатечки.

Тази формула и препълнените зали по време на двете премиерни представления превръщат постановката в една от най-търсените в театралния афиш на Пловдив това лято.

За повече информация и резервация за следващите постановки под тепетата на Театрална Формация Мелпомена - тел. 0888673600

тагове: пловдив, театър, асем блатечки, калин врачански, емигранти, култура, смях, феномен