Топ новини:

„Формата на водата“ - тази вечер в Лъки

15 Декември 2017 коментара Дария Стоилова;
„Формата на водата“ - тази вечер в Лъки

Тази вечер 15 декември /петък/ от 18:30 часа в зала 1 на Lucky Дом на киното, е прожекцията на „Формата на водата“. Филмът на Гийермо дел Торо, който ечаст от програмата на „Киномания”, ще бъде показан в Пловдив само три дни след американската му премиера, като подобаващ завършек на кинофеста, 2 седмици след официалния му край.

 „Формата на водата” е номиниран в цели седем категории за престижните награди „Златен глобус”, които бяха обявени вчера. Той е с най-много номинации, съответно за: най-добър филм (драма), режисура, драматична актриса на Сали Хоукинс, поддържащ актьор на Ричард Дженкинс, поддържаща актриса на Октавия Спенсър, сценарий и музика.

Сред номинираните са още два филма, които бяха в селекцията на кинопанорамата - „Три билборда извън града” ( с шест номинации) и „Да обичаш Винсент” (номиниран за най-добра анимация).

Във „Формата на водата” Дел Торо („Лабиринтът на Фавна”, „Огненият пръстен”, „Хелбой”) рисува фантастична любовна история с елементи на шпионски трилър, която се развива в разгара на Студената война в Америка през 1963 г. В тайна правителствена лаборатория работят глухонямата Илайза и колежката й Зелда, които неволно разкриват секретен експеримент. В продукцията участват Сали Хоукинс, Майкъл Шанън, Октавия Спенсър, Ричард Дженкинс, Дъг Джоунс и др.

Филмът вече беше оценен високо на фестивала във Венеция през септември тази година, където грабна голямата награда „Златен лъв”.

Билетите са на редовна цена 7лв, 6лв за студенти и пенсионери. Можете да ги закупите на касата в LUCKY Дом на киното и онлайн на www.boxoffice.bg.

тагове: Формата на водата, филм, премиера, билети, Лъки, кино, америка