Топ новини:

„Любов с превалявания” и „Такси 5” на Младежкия хълм

10 Юли 2020 коментара Mediacafe.bg;
„Любов с превалявания” и „Такси 5” на Младежкия хълм

С късометражния български  филм „Любов с превалявания” от 20.30 часа и френския „Такси 5” от 21.00 часа продължава програмата на „Лятно кино в парка”.

„Любов с превалявания” е 6-минутен късометражен филм, в който става дума за любов, а прогнозата е  слънчево с превалявания. Филмът е носител на голямата награда за анимация от Златен Ритон – “за майсторската и красива реализация на една сюрреалистична любовна история”.

Награден е и два пъти от Българската филмова академия – за режисура и за най-добър анимационен филм за 2015 година.

В „Такси 5”: Полицаят Силвен Маро (Франк Гастамбид) – парижко суперченге и изключителен шофьор – е командирован въпреки нежеланието си в Марсилия, където трябва да се справи с група италиански обирджии. Местният бивш полицейски началник Жибер (Бернар Форси) е станал кмет, но рекордно нисък… Той възлага на Силвен мисия – да спре всяващата ужас „италианска банда“, ограбваща бижутерийните магазини в околността със състезателните си ферарита.

За да успее, Маро няма друг избор, освен да се съюзи с Еди Маклуф (Малик Бантала) – племенник на небезизвестния Даниел и най-лош шофьор в Марсилия, но същевременно и единственият с достъп до легендарното бяло такси.

Прожекциите могат да бъдат гледани в парка до Младежкия хълм, а входът е свободен.

тагове: Пловдив, лятно кино, паркове, филми