Топ новини:

Препоръчано сърдечно: "Животът е смешен", защото е кратък (СНИМКИ)

28 Април 2015 коментара Тони Тодорова;
Препоръчано сърдечно:

„Животът е много смешен, защото е кратък“, това сподели Симеон Алексиев, режисьорът на постановката „Животът е смешен“ изигран снощи на сцената на Куклен театър Пловдив.

Младите и талантливи актьори от театрална къща „7-те“ пресъздадоха живота на едно цяло поколение от модерния свят в небрежните свободни години на човек чак до края на живота му.

Без да цензурират нещата от живота, те влезнаха под кожата на публиката с близки до ежедневните ситуации, които не мога да отрека, че се превръщат в навици от нашия живот. Простовати маниери на общуване, обезличаване на личността и търсенето на внимание от другите, липсата на любов и загриженост, неспособността да се справиш с околния свят, пороците, до които допираш в израз на безизходица, безкрайният кръговрат на ярост и прошка в любовта. Всичко това и още безкрайно много сюжети достигнаха до публиката.

Постановката „Животът е смешен“ не бе депресираща и отегчителна, а напротив, бе поднесена с толкова прекрасна лекота и свежест. Младите актьори потопени в ежедневните образи на персонажите си разиграха действието на една символична „Спирка“ на живота, на която буквално той преминава и така 20 години, и след още 20 години... и след още едно „И“ животът просто свършва дотам, докъдето си го изживял.

Колкото и пъти да си се променил, колкото и любов да си дал, или да не си получил, колкото и сериала да си изгледал, като човек, сред 7 милиарда души на Земята, ти просто си тръгваш, независимо от стойнстта на живота си.

Актьорите от Театрална къща „7-те“: Иван Иванов, Джована Кочева, Цветан Иванов, Милена Георгиева, ПЕтър Георгиев, Иванка Димитрова, Янчо Зафиров. Арт Директор – Мариана Данева.

Ние от mediacafe искрено препоръчваме постановка. 

Следващата премиера на „Животът е смешен“ ще бъде на   8-ми май от 19:00 часа във Военен Клуб Пловдив.

Фотограф: Стивън Спасов

тагове: Живот, 7-те, театър, Пловдив, куклен театър, Иван Иванов, Джована Кочева, Цветан Иванов, Милена Георгиева, ПЕтър Георгиев, Иванк