Топ новини:

Сцена на кръстопът продължава

17 Септември 2013 коментара Младежка медия;
Сцена на кръстопът продължава

След инцидентът с падналия корниз в Дом на културата „Борис Христов“, където се играят част от представленията от „Сцена на кръстопът“, организаторите на фестивала съобщиха, че програмата продължава.

Извършен е технически оглед на сценичните съоръжения, те са безопасни, обяви директорът Ива Гешева. До края на есенния театрален форум на голяма сцена ще гледаме - "Когато дъждът спря да вали" на Малък градски театър "Зад канала", "Кървава сватба" на ДКТ "Иван Родоев"-Плевен, "Декамерон" на Театър "Българска армия", "1003... и то само в Испания" на ДТ "Гео Милев" - Стара Загора, "Духът на поета" на НТ "Иван Вазов" и на финала "Хората от Оз" на Театър 199.

Билетите за двете паднали представления зрителите могат да връщат на касите в Драматичния театър и в Дома на културата до 23 септември. 

Определено седемнайсетото издание на престижния театрален фестивал ще бъде запомнено с инцидентите, както с пожарът, унищожил голямата сцена на Драматичния театър, така и с инцидента в Дома на културата, вкарал трима сценични работници в болница.

Никой обаче не дава конкретни отговори, каква е причината този корниз да падне, а за вечно съмняващият се българин остава натрапчивата мисъл, че сме свършили хубава работа, ама българска…

тагове: театър, сцена на кръстопът, фестивал, корниз, инцидент