Топ новини:

"Сцена на кръстопът" в трескава подготовка за 20-то си юбилейно издание

08 Август 2016 коментара Младежка медия;

На съпътстващата "Сцена" - Празник на музиката и словото

20-тото издание на Есенния международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" ще подари на пловдивската публика и гостите на града поредица от концерти и литературни срещи. Те са част от богатата съпътстваща програма на форума.

Стълбите на Каменица ще се превърнат в импровизирана танцувална сцена още на 8 септември, дни преди официалното откриване. Артистите от Драматичен театър "Рачо Стоянов" от Габрово ще пренесат "Духът на  Кармен" под тепетата в знак на уважение към фестивала и публиката му. 

Няколко са литературните срещи в програмата - Пенка Калинкова ще представи книгата си "20 години "Сцена на кръстопът", Димитър Пампулов ще говори за "Моят Пловдив", а Спас Гърневски ще разкаже за "Право на последен отговор". Младен Влашки ще говори за книгата за български възрожденски театрали от Къна Бойчева.

Музикален цвят на "Сцената" в тази специална за организаторите година ще дадат Мирослава Кацарова със спектакъла "Горчиво-сладка тъга", Шекерова с "Чарлстон назад към 60-те" и Ева Данаилова със "Суинг в есенна нощ". 

През всичките фестивални дни гостите ще могат да се насладят на мащабната изложба посветена на 400 години от смъртта на забележителния драматург Уилям Шекспир. Куратор е Сава Драгунчев. Събитието се се случва с подкрепата на Британския съвет в София и е част от световните чествания през 2016 г.

Още много изненади подготвят от екипа на бащата на "Сцена на кръстопът" Стефан Данаилов. След мащабната рекламна кампания с плакати и транспаранти по Главната, предстои да стартира и сайтът на фестивала. 

Повече за юбилейното издание на "Сцена на кръстопът" може да видите ТУК.

тагове: театър, пловдив, сцена, кръстопът, стефан данаилов, драматичен театър, каменица, литературни срещи