Топ новини:

„Сутрин” и „Такси 5” на Лятно кино в парка

18 Юли 2020 коментара Mediacafe.bg;
„Сутрин” и „Такси 5” на Лятно кино в парка

С късометражния филм „Сутрин” от 20.30 часа и френския „Такси 5” от 21.00 часа продължава програмата на „Лятно кино в парка”.

„Сутрин“ представя една на пръв поглед обикновена ситуация, преживяна от хиляди млади хора. Петнайсетгодишно момиче е задържано от полицията в дискотека заради нарушен вечерен час. След като става ясно, че родителите ѝ не могат да я приберат, едно решение извън протокола ще има неочаквани последствия.

В „Такси 5”: Полицаят Силвен Маро (Франк Гастамбид) – парижко суперченге и изключителен шофьор – е командирован въпреки нежеланието си в Марсилия, където трябва да се справи с група италиански обирджии. Местният бивш полицейски началник Жибер (Бернар Форси) е станал кмет, но рекордно нисък… Той възлага на Силвен мисия – да спре всяващата ужас „италианска банда“, ограбваща бижутерийните магазини в околността със състезателните си ферарита.

За да успее, Маро няма друг избор, освен да се съюзи с Еди Маклуф (Малик Бантала) – племенник на небезизвестния Даниел и най-лош шофьор в Марсилия, но същевременно и единственият с достъп до легендарното бяло такси.

Прожекциите могат да бъдат гледани в парк „Розариум“, а входът е свободен.

тагове: Пловдив, лятно кино, паркове, филми