Топ новини:

"X-men: Days of future past" по кината през 2014!

23 Октомври 2013 коментара Тони Тодорова;

Гледахте ли новия Върколак (“The Wolverine”), който излена тази година? Питаме, защото накрая на филма имаше много интересен тийзър за следващата продукция свързана с героите от Х-мен.

Кратката сцена се разиграва веднага след събитията във филма на летище в САЩ, където Върколака се среща с Магнито и професор Х – завърнал се от мъртвите (за тези, които не са гледали предишните филми - Професора: Чарлз Ксавиер бива убит в “Х- мен 3” от  ръцете на Джийн Грей, една от основните фигури в екипа му от мутанти).

Новият филм за “Х-мен” ще излезе лятото, или по конкретно на 23 май 2014. Заглавието на филма е “X-men: Days of future past” ( “Х-мен : Дни на бъдещо минало”). Директор на филма е Браян Сингър (Bryan Singer), известен още със страхотната си работа като директор на “Обичайните заподозрени”(1995) и с участието в написването на историята за “X-men: First Class”(2011).

Сценаристи са Браян Сингър  и Сайман Кимбърг  (Simon Kinberg), като Кимбърг е сценарист на “Sherlock Holmes”(2009) и писател на “Мr. & Mrs. Smith”(2005).

 Веднага сигурно ще се досетите, че става дума за пътуване във времето. Единственото, което се знае за сега за историята е, че Върколака ще бъде изпратен  в миналото, за да промени исторически момент,  който ще повлияе на бъдещето на всички хора и мутанти.

Разбира се заглавието на филма съвпада със заглавието на популярна история проследена в комиксите на Марвел: “The Uncanny X-Men” – брой 141-ви и 142-ри издадени през 1980 година. Историята се развива в алтернативно бъдеще, където всички мутанти биват държани в лагери като пленници далеч от нормалните хора. Една мутантка на име Kate Pryde прехвърля съзнанието си във своето младо аз, която довежда всички членове на “Х-мен”, за да предотврати изтребването на мутанти. Първият брой от тази кратка история от света на “X-men” е гласуван на 25-то място във вечната класация за най- велик комикс на компания Марвел за всички времена през 2001 година.

Историята се развива по времето, когато в настоящето, Х-мен се борят с “Братството на Мистик”, така че можем да очакваме появяването на Мистик и в този филм.

Нищо не се знае със сигурност и има голяма вероятност да бъдем приятно изненадани от  кандидат за летен блог-бъстър през 2014 година.