Топ новини:

100% рок на Античния (СНИМКИ)

09 Септември 2019 коментара Младежка медия;
100% рок на Античния (СНИМКИ)

Повече от 2500 фенове на рок музиката имаха възможността да се насладят на шоуто Rock the Opera, което бе представено на 7 септември в пловдивския Античен театър.

Сред мраморните форми в европейската столица на културата прозвучаха легендарни рок хитове като “Another Brick in the Wall” на Pink Floyd, “We Are The Champions” на Queen, “Smoke On The Water” на Deep Purple, “You Shook Me All Night Long” на AC/DC и “With or Without You” на U2. Под палката на диригента Фридман Рийле музикантите доказаха, че няма истински граници между жанровете. В невероятния рок спектакъл взеха участие симфоници от Пражката филхармония и от оркестъра към Държавна опера – Пловдив. 

За своето шоу в Пловдив диригентът покани доказани солисти като Звезди от легендарната група АХАТ, Наско от БТР, Невена Цонева, Лиан Джарвис и Маркета Пауличкова, които разтърсиха публиката с невероятните си гласове.  

За Рийле това е втора успешна изява в България, след като през декември 2018 г. той напълни Зала 1 на НДК в София само дни преди Коледа. Публиката в Античния театър получи 100 процента рок, представен с елегантна симфонична оркестрация, а песните на легендарните групи, превърнали се в класика на 20 век, накараха феновете спонтанно да запеят припевите.

С това второ неповторимо и запомнящо се шоу Rock the Opera се утвъри като синоним за качествен саунд – име, което феновете ще коментират дни наред.

СНИМКИ: Десислава Цвяткова - Di4ka

тагове: пловдив, рок, античен театър, култура, бтр, ахат, пловдивска опера, античен театър