Топ новини:

Емоционална карта събира целувките на Пловдив

06 Декември 2018 коментара Младежка медия;
 Емоционална карта събира целувките на Пловдив

Проектът „Mind the kiss“ е посветен на любота и е част от програмата на Пловдив- Европейска столица на културата 2019

Фотографско и физическо пътуване на любовта в Пловдив ще бъде създадено чрез спомените на неговите жители. Проектът „Mind The Kiss“ започва от днес – 30 ноември. Той е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и се координира от италианската организация Cescot Veneto в партньорство с Confesercenti Bulgaria и Frase Contemporary Art. Реализира се от италианската фотографка Сабрина Белензиер.

Ще бъде създадена карта на местата, където гражданите на Пловдив са разменили целувка, която е важна за тях. Пътуването през символичните места на любов и привързаност ще се съсредоточи в кварталите „Кършияка“, „Тракия“ и „Кючук Париж“. Картата ще се развива чрез данни, събирани с анонимни интервюта и със социална медийна кампания на платформите на проекта във Facebook (Mind The Kiss Plovdiv) и Instagram (Mind The Kiss Plovdiv). Фотографското проучване ще обедини архивни снимки от миналото и настоящето. Така ще се оформи алтернативен маршрут на града въз основа на личните паметници на любовта. 

С „Mind The Kiss“ миналото, настоящето и бъдещето се събират в емоционална география, чиито герои са гражданите. Ще се проследи трансформацията на града и начините, по които той е живял, да се засили паметта, историята и общите ценности. Ще се използват различни методи за четене, анализ и изграждане на реалността и миналото. Пловдивчани ще бъдат включени в упражнение за припомняне на важни моменти от живота си, свързани с разнообразните места в града.

Проектът ще завърши с фотографска изложба, отразяваща субективното значение на Пловдив, който е изградил уникалността си чрез набор от общи преживявания, започвайки от привързаност.

За да станат част от проекта „Mind The Kiss“, гражданите просто трябва да изпратят своята история и позицията на картата на електронна поща mindthekiss@gmail.com или да публикуват снимка или кратък видеоклип със своето специално място във Facebook, използвайки hashtag #mindthekiss като включат и  географско положение. Информация за проекта е публикувана във Facebook: Mind The Kiss Plovdiv и Instagram: Mind The Kiss Plovdiv.

тагове: емоция, карта, събира, целувка