Топ новини:

Френски скулптор и пловдивчанка с обща изложба под тепетата

09 Януари 2017 коментара Славена Шекерлетова;
Френски скулптор и пловдивчанка с обща изложба под тепетата

Гийом Давид и Лили Кючукова представиха своите нови артистични произведения в галерия „Виа Артис“ в Пловдив

Тя представя отново своите различни артистични дами от кафенетата и витрините на Амстердам. А Давид показва вдъхновенията си от бетон, метал и цветове. Водеща фигура в изложбата е тази на лебеда, която олицетворява взаимодействието между двамата артисти.

Гийом Давид от няколко години живее в Пловдив, роден е във Франция. Когато идва тук смята първоначалnо да прекара три дни, но става така, че остава седмица, после месец, и така 5 години. Причината е романтична, както казва самият той.

В края на 2016-та и началото на 2017-та година Гийом Давид прави подарък към своите почитатели като цените на неговите произведения са в пъти по-ниски от обичайното – около 300 лева и не много по-нагоре. „Надявам се, че през 2017-та публиката ще ми има повече доверие и хората ще ме опознаят по-добре. В България все още не е толкова популярна работата с бетон в изкуството и може би има малко скептично настроение, но желанието ми е  да бъда приет като истински артист“.

Един друг продукт от работата на Давид са подови настилки, които приличат на произведения на изкуството и могат да се използват и за стена. Те са на основата на бетон, като могат да бъдат направени по желание на клиента или по идея на Давид.  

"Решението за обща изложба с френския артист идва естествено", сподели Лили Кючукова. „Нещата станаха перфектни, във всякакъв смисъл, и като визия, и като послание. Много съм щастлива, че тази изложба е факт и ще остане като един знак“, допълни тя.

Изложбата "Топлина за Коледа” ще продължи до края на януари.

Лили Кючукова - живопис
Давид – пластика

тагове: Гийом Давид, Лили Кючукова, изложба, Via Artis