Топ новини:

Иван Юруков представя “Пилето, което казва КУ” в Пловдив

19 Май 2017 коментара Дария Стоилова;
Иван Юруков представя “Пилето, което казва КУ” в Пловдив

Звездата от Народният театър „Иван Вазов” – Иван Юруков представя първият си моноспектакъл

Комедийното представление пристига в Пловдив на 11 юни в Лятно кино “Орфей” 

Един от най-харесваните и популярни наши актьори от театралната сцена и телевизионният екран – Иван Юруков ще зарадва многобройните си фенове с най-новото си творение – комедийния моноспектакъл  “Пилето, което казва КУ”.  На 11 юни “странната птица” ще кацне точно в 21.00 ч. на сцената на Лятно кино “Орфей” в Пловдив.

Билети за представленията можете да намерите на Билетната каса пред Oбщината, както в мрежата на eventim.bg, а цената им е от 8 до 14 лв.

 Преди броени дни, актьорът бе номиниран за “Аскеер” в категорията главна мъжка роля за блестящата си игра в премиерната постановка на Народния театър “Майстори” – за ролята на майстор Найден. В “Пилето, което казва КУ” актьорът отново вдига летвата пред себе си, представяйки чудесно най-различни цветни и страстни персонажи и влизайки най-вече в ролята на нощният пазач, който всъщност говори с Пилето, което казва ....КУ.

“Моноспектакълът е може би най-висшата театрална форма и огромно предизивкателство за актьора” - споделя вълнението си Иван  Юруков. “Щастлив съм, че се реших на тази крачка и съм благодарен на хората, с които осъществихме “Пилето...” достойно”.

Моноспектакълът е създаден по сборниците с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!” на Александър Урумов, който пише сценария. Музиката е на Михаил Шишков-баща, а самият Юруков е и режисьор на представлението.

Този сезон можете да гледате Иван Юруков и в спектаклите на Народния театър – „Майстори”, „Добри хора”, „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Идеалният мъж”, както и в „Червено” в Театър 199.

Освен тазгодишната сериозна номинация за “Аскеер” за главна мъжка роля в “Майстори”, до сега актьорът е номиниран за “Икар” за главна мъжка роля в „Лов на диви патици”. Има и още три номинации за “Аскеер” за „Лов на диви патици”, „Бягащи странници” и „Лекар по неволя”. Удостоен е с награда от Министерство на културата за постигнати високи творчески резултати и принос в развитието на българската култура през 2008 г.

тагове: Иван Юруков, моноспектакъл, Пловдив, лятнокино, театър