Топ новини:

Юлиан Вергов и Владо Карамазов с покана за театър в Пловдив (ВИДЕО)

20 Април 2017 коментара Младежка медия;
Юлиан Вергов и Владо Карамазов с покана за театър в Пловдив (ВИДЕО)

На 24 и 25 април за първи път на пловдивска сцена ще бъде поставено хитовото представление „Богът на касапницата“ на Ясмина Реза

Спектакълът е продукция на Народен театър „Иван Вазов“ и гостува под тепетата по покана на Драматичен театър-Пловдив

В пиесата Юлиан Вергов и Владо Карамазов си партнират с Александра Василева и Радена Вълканова. Режисьор на представлението е Антон Угринов, сценографията е поверена на Никола Тороманов, а Калин Николов е автор на музиката. Представлението има четири номинации за „Аскеер 2017“.

Пиесата на един от топ драматурзите в световния театър Ясмина Реза разказва за две семейства, които се събират, за да изгладят проблем, възникнал между техните деца. Постепенно, сдържаните и любезни отношения губят от блясъка си, а родителите заприличват все повече на децата си – безразсъдни, избухливи, нападателни. Бавно и застрашително иззад маската на благоприличието наднича Богът на касапницата.

Тъй като много обичат пловдивската публика, Юли и Владо направиха специални видео покани за всички почитатели на театъра, в които по забавен начин ги канят на театър:

"Богът на касапницата" е една от най-награждаваните пиеси на Ясмина Реза – с награда «Лорънс Оливие» и «Тони». Във Франция пиесата е поставена от самата авторка през 2008 г. на сцената на знаменития парижки «Театър Антоан» с участието на Изабел Юпер в ролята на Вероник. През 2009 г. Матю Варкус поставя пиесата най-напред в Лондон в театъра на Гилгуд, а по-късно и на Бродуей.  А през 2011 г. Роман Полански снима филма «Касапница»  с Джоди Фостър по адаптираната от Реза пиеса, за което авторката получава и «Сезар» и за най-добър филмов сценарий.  

  • 24 Април 2017, Понеделник,  19:00 ч.
  • 25 Април 2017,  Вторник, 19:00 ч.

СНИМКИ и ВИДЕО от  срещите на "Горещ Афиш с...":

тагове: театър, мечките, иван вазов, пловдив, владо карамазов, култура, бог касапница, видео, покана, вергов, гол, баня