Топ новини:

"Как се прави" от Росен Марковски

24 Септември 2013 коментара Тони Тодорова;

Галерия „Пиронеса” създаде една уникална атмосфера на улица Отец Паисий в Нощта на музеите и галериите в Пловдив. Нейният гост Росен Марковски одухотвори обстановката с уникален пърформанс, който бе подплатен със свежа музика.

Той успя да се абстрахира от досегашния си стил и да отпуши цялата си енергия, рисувайки нефигуративно, върху платната, които се оказаха стените на галерията. Без първоначална концепция, без скици, без палитри.. това беше свободата, която съзнанието на Росен Марковски му позволи да изпита. Далеч от истинския живот, но близо до хората. В тази емблематична Нощ, той ни показа искрено творчество, показа ни „как се прави”. Посланието му да открехне безгрижността у хората, чрез този пърформанс успя да достигне до зрителите и да разпечата сърцата им.

Колкото до самият автор: Росен Марковски е живописец, завършил Национална художествена академия в София, работи с темперни, маслени и акварелни бои, а също рисува върху дърво и малка пластика. Негови творби притежават частни колекции в България, Германия, Италия, Франция, САЩ. 

тагове: нощ на музеите и галериите, Росен Марковски, Изложба-пърформанс