Топ новини:

Лятото дойде! Време за театър в Пловдив

19 Май 2017 коментара Дария Стоилова;
Лятото дойде! Време за театър в Пловдив

„Грамофонът“, „Мъже под чехъл“, „Методът Грьонхолм“ и „Черното пиле“ през летнте месеци на театралната сцена под тепетата

Няколко изключително силни постановки ще зарадват пловдивчани през юни и юли. На сцената на Дома на културата "Борис Христов", по покана на агенция Maskart, ще се изиграят постигналите истински фурор в града „Грамофонът“, „Мъже под чехъл“, „Методът Грьонхолм“ и „Черното пиле“.

“Методът Грьонхолм” ще се играе на 8-ми юли в Дом на културата „Борис Христов“.Пиесата проследява как протича кастинг в известна фирма за ръководна длъжност с фантастично възнаграждение. Подборът става чрез специално изработена процедура, наречена по името на шведския психолог “Методът Грьонхолм”. Психологическа игра, извеждаща почти до перфектност криминалността в една драматургия, в която престъпление, като че ли няма.

Великолепна фабула с прецизно чувство за хумор, изградена по един неповторим начин от изключителен актьорски състав. Почти криминалната завръзка прави "Методът Грьонхолм" уникален пъзел от манипулации, логика и атрактивност.

На 12-ти юни отново в ДК "Борис Христов" ще се смеем с Виктор Калев и авторският концерт спектакъл - "Грамофонът". Нека заедно преживеем едно вълнуващо пътешествие през годините, изпълнено с хумор, носталгия и любов. Автобиографични истории на Виктор Калев и български песни на любими изпълнители, изпяти и изиграни от актьора.

Кирил Ефремов, Тончо Токмакчиев и Албена Колева, дъщеря на легендарния Тодор Колев, ще оставят публиката без дъх от смях на 15-ти юни. Те пристигат на пловдивска сцена  в постановката "Мъже под чехъл". Комедията ще се играе на сцената на Летния театър с режисьор Владлен Аелксандров и сценография на Иван Карев.

Ако един оправдан след погрешна присъда затворник внезапно се завърне при разведената с него жена? Историята разказва за оправдан след погрешна присъда затворник, който цъфва в дома на бившата си жена. Той няма къде да отиде, а и апартаментът отчасти му принадлежи. Но там вече живее новият съпруг на дамата. Тя е учителка и класът й ще я побърка от бъзици, че живее с двама мъже в "системата сандвич". Мачовците обаче се сприятеляват, а това вбесява общата им съпруга. Тримата актьори ще покажат изхода от заплетената комедийна ситуация.

Мъже под чехъл:

Миро Гавран е най-превежданият съвременен хърватски драматург и романист, негови творби са издадени на 35 езика. А драматичните му и комедийни пиеси (над 30 поставяни) са имали над 200 премиери в световен мащаб и са видени от повече от два милиона зрители в театрите.

На 9-ти юли в града на тепетата самият Мариус Куркински ще изиграе в Летния театър своят монолог „Черното пиле“.

В “Черното пиле”, Мариус Куркински включва три разказа на Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“. Актьорът споделя за него: "Много искам да се върна пак на това репетиционно, изучаващо място, където привикваш гласовете на Хайтов, душата на българина. В неговите разкази тя е много чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват."

"Безкрайно съм благодарен на Бог, че ми даде възможност да се завърна на сцената с постановка от такъв мащаб, отново с Хайтов и с по-голямо общуване с публиката. А след такъв спектакъл и такава среща се чувстваш човек. Това е много красива среща, това е смисълът на театъра - трептенията на човешката душа, без всякакви други пречки. Затова държа на театъра", искрен е актьорът. 

За Резервации: 0894 611188, 0895619181

Следете mediacafe, за да сте информирани за хитовите театрални постановки в Пловдив!

тагове: театър, пловдив, дом на културата, сцена, летен театър, Виктор Калев, Мариус