Топ новини:

Музикалното училище прави четвърти етаж с проект за милион и половина

10 Септември 2020 коментара Mediacafe.bg;
Музикалното училище прави четвърти етаж с проект за милион и половина

Проект на стойност 1 500 000 лева е на път да реши проблемите с материалната база в НУМТИ „Добрин Петков“. Това стана ясно в интервюто на Медиякафе с директорката на музикалното училище Нели Попова – Коева.

Идейният и инвестиционният проект вече са одобрени от НИНКН и Министерствата на културата и образованието, като в момента се очаква и отговора по внесеното искане за строително разрешение, което район „Централен“ трябва да издаде. Следващата стъпка е от Министерството на образованието и науката да дадат одобрението си за финансирането на проекта от квотата на Министерството на културата, за да стартира самата процедура.

Бенефициент по проекта ще бъде Министерството на културата, а със средствата, които са предвидени за ремонтни дейности, ще бъде направен четвърти етаж, който няма да променя обема на съществуващата сграда, а ще използва съществуващия таван, който ще бъде леко повдигнат и скосен.

Етажът ще бъде огледален на долните и ще разполага както с допълнителни класни стаи, така и с няколко новости, които ще дадат възможност на НУМТИ „Добрин Петков“ да разгърне своята дейност.

В новото пространство ще бъдат изградени модерна балетна зала със съблекални и бани, звукозаписно студио и музей на училището.

В цената по проекта са включени както самите ремонтни дейности, така и пълното оборудване на етажа с маси, столове, интерактивни дъски, включително и чисто нови рояли и пиана.

Очакванията на Нели Попова-Коева са новият етаж да започне да приема ученици още от следващата учебна година.

Повече за предстоящата учебна година в НУМТИ „Добрин Петков“ вижте тук.

тагове: НУМТИ Добрин Петков, музикално училище, материална база, проект