Топ новини:

Над 250 артисти от 30 страни окупират Пловдив за Street Masters 2017 (ВИДЕО)

13 Юни 2017 коментара Младежка медия;
Над 250 артисти от 30 страни окупират Пловдив за Street Masters 2017 (ВИДЕО)

За 5-та поредна година градът под тепетата ще приеме най-добрите бийтбоксьори и брейкъри от цял свят

Тази година селекцията от артисти в различните стилове ще предложи и изгряващи звезди от над 30 държави от Европа, САЩ, Южна Корея, Сингапур, Япония, Китай, Азербайджан и много други

Искаме да разчупим клишетата относно какво е стрийт културата", споделиха организаторите пред медиите

Това стана ясно днес на специалната пресконференция в клуб Тотал спорт, на която присъстваха организаторите Александър Митов, Александър Деянов - SkilleR, Димитър Божилов - Мако, както и основният партньор Фондация 2019 в лицето на нейния директор Светлана Куюмджиева.

Събитието ще протече на няколко етапа от 21-ви до 25-ти юни, като основната му част ще се разгърне на 23-ти и 24-ти в Цар Симеоновата градина, където ще се проведе Световните формати по брекин и all stars. В него ще вземат участие над 250 състезали от различн краища на света от над 30 страни. Интересното е тази година, че към Street Masters разширява формата с кино и концертна програма с номер едно лайв акт DJ KiNK и легендарната дъб реге формация Dub Pistols.

На 24 юни е битката на брейк артистите, като в надпреварата наред с най-добрите българи, да се включат и 57 специално поканени чужди участници. По същото време в Пловдив простига и DJ Bobbito, който ще е тук по покана на Red Bull Music Academy.

 
Той ще направи вдъхновяващ двучасов сет по време на Street masters на 24 юни в Пловдив като част от хедлайнърите на концертната сцена на фестивала заедно с номер едно лайв акт DJ KiNK и легендарната дъб реге формация Dub Pistols. Преди това Bobbito ще изнесе лекция по време на Red Bull Music Academy в зала „Тотал спорт“ в Пловдив на 24 юни от 16:30 часа. На нея той ще обясни как действа съвременната музикална индустрия и ще търси български музиканти, на които ще бъде даден шанс да се развиват в големи продуцентски компании и звукозаписни студия.
 
"Целта ни е до 5 години да имаме нова вълна млади изгряващи бийтбоксъри и танцьори, които да завладеят световната сцена, затова ще наблегнем и на тях", каза Александър Митов. Към тях ще се присъединят световни шампиони от няколко континента, като един от най-интересните е шампионът на Азия, който един от чаканите артисти, заедно с още 15-те топ състезатели от цял свят, допълни Мако.

"Правим го в Пловдив, защото и тримата сме свързани с града по родствена линия. Самият аз започнах развитието оттук, защото в Пловдив бе една от най-силните хип-хоп сцени в страната", каза световният шампион от бойтбокс Скилър.

"Трябва да стане ясно, че уличните фестивали не означава непременно събитие на открито. Градска култура може да се провежда и в закрити пространства, както това тук", сподели още Александър Митов визирайки клуб Тотал спорт, където именно се проведе миналогодишното издание.

"В рамките на три години Street masters ще надгражда и ще разраства мащабите си, включвайки партньорства със start-up компании в сферата на музикалния софтуер, различни събития в Тютюневия град, също и филмова програма, която стартира още тази година", допълни още Митов.

Двата чакани концерта ще са съответно KiNK (23 юни) и групата DUB PISTOLS (24 юни). KiNK (Страхил Велчев) е едно от най-големите имена на световната електронна сцена, избиран е два пъти за най-добър live DJ изпълнител в света за 2015 и 2016 г. Концертите са от 23 ч. в Концертна зала. За билети вижте ТУК
 
Събитията в Цар Симеоновата градина стартират от 17 часа на 23-ти и 24-ти юни.
 
 
 

Билети за фестивала можете да намерите в мрежата на Eventim и TicketLogic.

  • СНИМКИ от фестивала през 2015-та година може да видите ТУК, а от изданието през 2016-та, което се проведе в клуб Total sport може да видите ТУК
тагове: street masters, bobbito, hip-hop, танци, рап, фенове, графити, пловдив, улична култура, red bul